Turkiye Turizm ve Yatırımcılar Derneği (TTYD) KKTC’de yatırımı bulunan ya da yatırım yapmak isteyen iş insanlarının karşılaştıkları zorlukları aşmak ve Ada turizmini canlandırmak amacıyla atağa kalktı. KKTC'de temsilcilik acma kararı alan yonetim, Merit Grubu Oteller Yonetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ı daimi temsilcileri secti.

TYD'nin Lefkoşe'de resmi temsilcilik acma kararı aldığı belirtildi. Hurriyet'ten Omer Bilge'nin haberine gore, Merit Grubu Oteller Yonetim Kurulu Başkanı Reha Arar da daimi temsilci yapıldı. Murat Ersoy başkanlığındaki dernek uyeleri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Ozkan Yorgancıoğlu ile goruşerek yatırımcıların karşılaştıkları sorunları aktardı. Reha Arar, “Dernek uyeleri, Turkiye’de turizmin onunu acan gercek yatırımcılardan oluşuyor. KKTC’ye yatırım yapacakların onunu acarsak, Ada gelişir, kalkınır” dedi. Arar, en buyuk sorunlarının altyapı ve ulaşım olduğuna dikkat cekerek, KKTC’nin turizmle kalkınacağını belirtti.

Dernek Başkanı Murat Ersoy ise duble yolların ve Ada’nın tek hava ulaşım noktası Ercan havalimanına ikinci pistin bir an one yapılması gerektiğini soyledi. Ersoy, “Charter seferlerine verilen destekler tarifeli seferlere de verilmeli. KKTC turizminin bir başka sıkıntısı ise kalifiye personel yokluğu. Başbakan Yorgancıoğlu ile istihdam konusunu geniş bir şekilde ele aldık. KKTC’de turizmde calışacak insan kaynağına biz eğitim vermeyi planlıyoruz” dedi.

KAYNAK