Windows ’un arkasında bulunan şirket olan Microsoft, Windows 10 işletim sistemi icin yeni bir tema yayınladı. ‘Aerial Beaches PREMIUM ’ adı verilen 4K cozunurluğundeki bu yeni tema, Microsoft Store uzerinden indirilebiliyor. 15 farklı yuksek cozunurluklu goruntuden oluşan bu tema, farklı bolgelerde bulunan doğa manzaralarının bir araya getirilmesinden oluşuyor.
Tabii ki kullanıcıların ucretsiz olarak yayınlanan bu temayı edinebilmeleri icin bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu şartlardan ilki, işletim sisteminizle alakalı. Temayı indirebilmek icin sisteminizin Windows 10 14951.0 veya daha guncel bir surum olması gerekiyor. Bununla birlikte x86, x64, ARM veya ARM64 surumlerinden herhangi birini kullanıyorsanız bu bağlantıda yer alan temayı bilgisayarınıza yukleyerek arka planınızı değiştirebilirsiniz.
[h=2]Windows 10 ’da farklı temalar nasıl edinilir?[/h]
Pek cok Windows kullanıcısı, bilgisayarlarının kendilerine ozgu olmasını ister. Tabii ki kişiselleştirmenin ilk adımı da kendinize ozel bir Windows teması bulmaktan geciyor. Bu noktada birbirinden harika Windows temalarına sahip olmak icin yapabileceğiniz birkac yontem bulunuyor. Gelin bu yontemlerin neler olduğuna biraz daha yakından bakalım.
[h=3]1. Windows ’la yuklu gelen temalar:[/h] Masaustu ’ne sağ tıkladığınızda acılan pencerenin en altında bulunan 'Kişiselleştir' seceneğini secin. Karşınıza gelen ayarlar ekranının sol tarafında yer alan ‘Temalar ’ sekmesine tıklayın. Burada goreceğiniz temalar, hÂlihazırda bilgisayarınızda yuklu olan temalardır. İstediğiniz temanın uzerine tıklayarak Windows temanızı değiştirebilirsiniz.
[h=3]2. Yeni tema edinme:[/h] Windows işletim sistemlerinin kişiselleştirilmesine olanak sağlayan Microsoft, birbirinden farklı yuzlerce temayı Microsoft Store uzerinden ucretsiz bir şekilde sunuyor. Bu mağaza uzerinde yer alan temaları gormek icin az onceki adımları takip edip ‘Temalar ’ sekmesine ulaştıktan sonra, aynı ekranda yer alan "Microsoft Store ’dan daha fazla tema alın" yazısına tıklayın.
Burada sizleri karşılayan yuzlerce farklı tema goreceksiniz. Bu temalara daha detaylı bakmak icin uzerlerine tıklayabilir, beğendiklerinizi edinmek icinse aynı sayfada yer alan ‘Al ’ butonuna tıklayabilirsiniz.
Windows 10 ’un kullanıcılarına bu denli yuksek kişiselleştirme imkÂnı sunması, bu işletim sisteminin bu kadar cok tercih edilmesinde buyuk bir rol oynuyor. Peki, siz Microsoft ’un sunduğu bu kişiselleştirme secenekleri hakkında neler duşunuyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
Microsoft, Windows 10 İcin 4K Cozunurluğunde Yeni Bir Tema Yayınladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Microsoft, Windows 10 İcin 4K Cozunurluğunde Yeni Bir Tema Yayınladı