Akıllı telefon ureticileri, yeni işletim sistemleri geliştirdikce eski telefonlarındaki işletim sistemlerini de guncelliyor. Huawei de daha once Android tabanlı işletim sistemine sahip olan telefonları icin yazılım guncellemesi yayınladı.
Huawei, her ne kadar Android sistemler kullanıyor olsa da bu sistemleri kişiselleştirilmiş bir ROM olan EMUI işletim sistemi adı altında yayınlıyordu. ABD ambargosundan etkilenmeyen eski telefonlar icin EMUI 10 guncellemesi yayınlandı.
[h=2]4 GB ’lık yeni EMUI 10 guncellemesi yayınlandı:[/h]
Yeni işletim sistemi, Avrupa ’da 2019 Kasım ’da zaten dağıtılmaya başlanmıştı. Yeni guncellemeyle Mate 20 Lite ’ların işletim sistemleri, bolgesine gore EMUI 10.0.0.172 ya da EMUI 10.0.0.170 olarak yukseltildi. Her iki guncelleme de yaklaşık olarak 4 GB boyutunda.
Guncellemeyi henuz almadıysanız telefonunuzdan 'Ayarlar > Sistem > Yazılım guncellemesi > Guncellemeleri kontrol et' yolunu izleyerek guncellemeyi bulabilirsiniz. Guncelleme varsa telefonunuz size indirmek isteyip istemediğinizi soracaktır.
Alternatif olarak HiCare uygulamasını acıp 'Guncelleme' seceneğinden 'Guncellemeleri kontrol et' seceneğini kullanabilirsiniz. Her iki yontemde de guncelleme varsa sorunsuz bir kurulum tamamlayabilirsiniz.
[h=2]EMUI 10 ile Mate 20 Lite'ın arayuzu daha akıcı hÂle geliyor:[/h]
EMUI 10 guncellemesiyle birlikte Mate 20 Lite modellerinin performansı ve akıcılığı artacak. Şirket, bu guncellemeye sistemin tamamını kapsayan bir karanlık mod da ekledi. Boylece normalde gece modu olmayan uygulamalar da gece modunda calışabilecek.
İşletim sisteminin bu versiyonunda sistem ayarları daha iyi organize edilirken telefonların Windows 10 gibi farklı işletim sistemlerine sahip cihazlarla da daha uyumlu calıştığı belirtiliyor. Boylece EMUI da Android 10 ’un gelişmiş ozelliklerini edinmiş oluyor.
Huawei Mate 20 Lite, 2018 yılında 6,3 inc FHD+ ekranla ve Kirin 710 yonga setiyle piyasaya cıkmıştı. 2 yıldır piyasada olmasına rağmen hÂl iyi bir telefon olan Mate 20 Lite boylece dunya capında da en son Android surumune yukseltilmiş oldu.
Huawei Mate 20 Lite'ın Global EMUI 10 Guncellemesi Yayınlandı
Huawei0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei Mate 20 Lite'ın Global EMUI 10 Guncellemesi Yayınlandı