ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kullanıcılara sunduğu hizmetlerden bir tanesi de "Haritalar". Bugun pek cok kullanıcı, Google'ın Haritalar uygulaması aracılığıyla navigasyon hizmeti alıyor, emin olamadıkları konumlara elleriyle koymuş gibi ulaşabiliyorlar. Ancak yaşanan bir olay, Google Haritalar'ın dikkatli bir şekilde kullanılması gerektiğini gozler onune seriyor.
ABD'nin Mississippi eyaletinde yaşanan olayda bir adam, Haritalar uygulamasını kullanarak kaldığı otele gitmek istedi. Bulunduğu konumla otel arasında yuruyuş rotası oluşturan talihsiz adamın, eyalete de ismini veren Mississippi Nehri'ni gecmesi gerekiyordu. Adam, şu sıralar donmuş olan Mississippi Nehri'nde yurumeye calışırken birden kendisini suyun icinde buldu. Gece 3 sularında yaşanan olay, nehre duşen adamın itfaiyeye haber vermesiyle herhangi bir sorun yaşanmadan atlatıldı.

Adamın ifadesine gore kendisinin herhangi bir sucu yoktu. Cunku Google Haritalar uygulamasından aldığı komutları uygulamıştı. Haritalar, bu nehrin uzerinden yuruyerek gecebileceğini gosteriyordu ve adam da nehrin yuruyecek kadar donmuş olduğunu duşunerek bu talimatı yerine getirmişti. Ancak yaşanan bu olayın sonu, zaman zaman olumcul olabilecek bir hiportermiyle sonuclanmıştı. Adama gore suclu olan kendisi değil, Google'dı.
Google Haritalar, şu an icin donan nehirleri tahmin edebilecek kapasiteye sahip değil. Ayrıca Google Haritalar uygulamasından rota oluşturulduğunda, yuzme ile ilgili bir talimat da vermiyor. Ancak talihsiz adamın oluşturduğu rotada, Mississippi Nehri'nin iki yakasını birbirine bağlayan "Taş Kemer Koprusu" bulunuyordu. İsmi acıklanmayan adam, cok buyuk bir ihtimalle bu rotayı yanlış anlayıp, kopru yerine nehrin uzerinde yurumeye calışmıştı.

Yetkililere gore Mississippi Nehri'nin donmuş olması, talihsiz adamın hayatını kurtardı. Cunku bu nehrin debisi zaman zaman yukseliyordu ve gecenin o saatinde bir kişinin nehre duşmesi, kesinlikle istenen bir şey değildi. Nehirin donmuş olması ve nehir uzerinden yurumeye calışan adamın tutunabilecek yer bulmuş olması ise bu olayın can kaybı olmadan atlatılabilmesine yol acmıştı.