TUI AG tarafından yapılan acıklamada, Eylul ayında karar alınan TUI Travel ile birleşme tasarısının tamamlandığı duyuruldu. İki şirket TUI Group catısı altında tek bir firma olarak faaliyete gecti.

15 Eylul 2014`de TUI AG ve TUI Travel`in birleşme kararı aldığının duyurulmasının ardından 28 Ekim`de duzenlenen Yonetim Kurulu toplantısında iki tarafın da hissedarlarının oybirliği ile birleşme onaylanmıştı. TUI AG`nin Yonetim Kurulu tarafından yapılan acıklamada, tasarının 11 Ararlık itibariyle tamamlandığı ve faaliyete gecildiği belirtildi.

TUI AG Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr Klaus Mangold, "TUI ve TUI Travel artık tek bir şirkettir. Bu mukemmel adımı atabilmeyi sağlayan herkese teşekkur ederim. Bu eşsiz fırsatı hissedarlarımız, calışanlarımız ve muşterilerimiz icin yeni bir başarı sayfası acmak icin kullanalım" dedi.

TUI AG Muşterek CEO`su Friedrich Joussen, "Bugun şirketimiz icin cok buyuk bir gun. TUI, Avrupa`da guclu kokleri olan uluslararası bir grup. 130 ulkede 77 bin calışanımız, muşterilerimizin eşsiz tatil deneyimleri yaşamasını sağlıyor. TUI Group catısı altında buyuyerek uluslararası pazar payımızı artırmak istiyoruz. TUI, kuresel turizm sektorunde hizmet, kalite ve yenilik acısından geleceği şekillendirmek icin oncu olacaktır" diye konuştu.

TUI AG Muşterek CEO`su Peter Long ise, "TUI, dunyanın bir numaralı turizm şirketi haline geldi. Buyume planımızı hızlandırmamıza yardımcı olacak bireysel konseptimizi guclendirerek, Grubumuzu gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen bir yapı haline getireceğiz. Buna ek olarak, ciddi oranda maliyet tasarrufları belirledik. Tum bunlar, ilk finansal yılımızda yuksek hisse değerleri elde etmemize yol acacak" şeklinde konuştu.

KAYNAK