Brad Pitt ’in hayatında ilk kez Oscar aldığı, Guney Koreli Parazit filminin tarih yazdığı 2020 Oscarlarını geride bıraktık. Odul toreninde beklenenin gercekleştiği anlardan birisi, Joker ile oyunculuk kitaplarına girecek bir başarı sergilereyen Joaquin Phoenix ’in odul alması oldu.
Joaquin Phoenix, Oscar ’ı aldı almasına ancak odule kavuşan diğer kazananlar gibi sanatsal yonu ağır ya da eğlenceli bir teşekkur konuşması yapmadı. Sarsıntılı bir hayata sahip olan aktor, konuşmasında hem hayatından hem de odule uzanmasını sağlayan Joker karakterinden izler taşıyordu.
[h=2]Phoenix ’in odul toreninde yaptığı mukemmel konuşma:[/h] "Şu anda şukran doluyum. Diğer aday arkadaşlarımdan, ya da bu salondaki herhangi bir kişiden daha yukarıda olduğumu duşunmuyorum. Cunku hepimiz aynı sevgiyi; film sevgisini paylaşıyoruz ve bu ifade şekli, bana olağanustu bir yaşam sağladı. Onsuz şu anda nerede olurdum bilemiyorum."
"Ama bana ve bu sektordeki bircok kişiye bahşettiği en buyuk lutuf, sesimizi, sessizler icin kullanma olanağı oldu. Hepimizin kolektif olarak karşı karşıya olduğu rahatsız edici bazı meseleleri duşundum."
"Zaman zaman, farklı davaların savunuculuğunu yapıyor ya da yapmak zorunda hissediyoruz. Ben ortak bir payda goruyorum. Cinsiyet eşitliği, ırkcılık, eşcinsel hakları, yerli halkların hakları ya da hayvan hakları olsun adaletsizliğe karşı savaştan bahsediyoruz."
"Bir ulkenin, bir halkın, bir ırkın, bir cinsin, bir turun diğeri uzerinde, yaptırıma maruz kalmaksızın tahakkum kurma, onu kullanma ve kontrol altına alma hakkına karşı mucadeleden soz ediyoruz. Doğal dunyadan cok koptuğumuzu duşunuyorum. Bircoğumuz ben merkezci bir dunya goruşune sahip olma sucunu işliyoruz, evrenin merkezinde olduğumuza inanıyoruz."
"Tabiata gidip kaynaklarını yağmalıyoruz. Feryatlarını duymamak imkansızken, kendimizde bir ineği yapay olarak dolleyip yavrusunu calma hakkını goruyoruz. Sonra yavrusu icin urettiği sutunu alıp kahvelerimize, mısır gevreklerimize koyuyoruz."
"Kişisel değişim fikrinden korkuyoruz. Cunku bunun icin bir şeyleri feda etmemiz, bir şeyler vermemiz gerektiğini duşunuyoruz. Ama insanlar, en iyi hallerindeyken, o kadar yaratıcı ve hunerli ki, hisleri olan tum varlıklar ve cevrenin faydasına olacak değişim sistemlerini bulup yaşama gecirebiliriz."
"Hayatım boyunca alcağın biriydim. Bencildim. Zaman zaman zalim, calışılması zor biri oldum. Ama bugun bu salonda olan bircok kişi bana ikinci bir şans verdiği icin muteşekkirim."
"Birbirimizi desteklediğimizde en iyi halimize ulaşıyoruz. Gecmiş hatalarımız nedeniyle birbirimizi sildiğimiz değil, birbirimize buyumek icin yardım ettiğimiz zamanlardan bahsediyorum. Birbirimizi eğitip, kurtardığımız zamanlardan. 17 yaşındayken kardeşim [River] şu şarkı sozlerini yazmıştı: 'Sevgiyle yardıma koş, huzur peşinden gelecek."
Phoenix'in kardeşi River, 1993 yılında, henuz 23 yaşındayken aşırı doz uyuşturucu kullanımı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Joaquin Phoenix, o gece olanlara şahit olmuş ve abisini kurtarmak icin ambulans cağırmıştı. Ayrıca Phoenix ailesi, cocukları oyunculuk kariyerinde yukselişe gecmeden once ABD'de gocmen olarak yaşayan bir aileydi.
Joker ile Oscar’ı Kapan Joaquin Phoenix’in Harika Odul Konuşması
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Joker ile Oscar’ı Kapan Joaquin Phoenix’in Harika Odul Konuşması