Ankara ’da duzenlenen Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek Tanıtım Programı ’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, her bir oğrenciye, butun operatorlerden aylık 3GB ucretsiz internet imkanı sunulacağını duyurdu. Projeyi pilot calışmalarda denediklerini ifade eden Selcuk, Turkiye ’de tum oğrencilerin bu hizmetten yararlanabileceğini belirtti.
Program kapsamında yenilenen EBA, yaklaşık 18 milyon oğrenci ve 1 milyon oğretmen ile velilerin kullanımına acıldı. Kullanıcı dostu bir bir arayuze sahip olan platform, hem oğretmen hem de oğrenciler icin ozelleştirilmiş oğrenme ortamı sunuyor. Kişisel gelişimine yonelik onemli kaynakların bulunduğu EBA, guvenilir ve kontrollu ortamlarda tartışma, paylaşma ve anket gibi etkileşim yontemleri ile iletişim kurulmasına imkan tanıyor.

Puan toplama ve rozet kazanma gibi ozelliklerin de olduğu platform, oğrencilerin bireysel başarılarını ayrıntılı bir şekilde raporlarla izleme şansı veriyor. EBA ’nın sunduğu imkanlara değinen Bakan Selcuk “Bizim, eğitimi sınıfın dışına da taşımak gibi bir hedefimiz vardı. EBA bu amaca hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.
Zaman ve mekanın artık ‘her yerde ve her zaman ’ şeklinde genişlemesi gereken bir konu olduğunu soyleyen Selcuk, “Oğrencilerimizin, oğretmenlerimizin sadece sınıfın icinde bir şeyler yapmasına gerek yok. Kitaplarında herhangi bir şey ararken hatta bir konu uzerinde ‘Ben karbon dongusuyle ilgili kısmı kitaptan karekod ile cep telefonunda gormek istiyorum, incelemek istiyorum, videoyu izlemek istiyorum ’ dediğinde kitabın her bir sayfasında neyle ilgiliyse karekod ile erişim sağlanması sağlanacak” şeklinde konuştu.