Aksiyon filmlerinin populer oyuncusu Jackie Chan, sosyal medya platformu Weibo uzerinden yaptığı acıklamada, Cin'in Wuhan kentinde başlayan ve tum dunyaya yayılan Corona virusu salgınına karşı tedavinin bulunması icin mumkun olan her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, tedaviyi bulana 1 milyon yuan (yaklaşık 855 bin TL) odul vereceğini duyurdu.
Chan yaptığı acıklamada, "Hangi kişi ya da kurumun panzehiri geliştirdiği onemli değil. Eğer başarılı olurlarsa kendilerine 1 milyon yuan vererek teşekkur etmek istiyorum. Bu parayla ilgili değil. Daha once tıklım tıklım olan sokakları boş gormek istemiyorum. Vatandaşlarımın hayattan zevk almaları gerektiği anlarda olumle savaştıklarını gormek istemiyorum" ifadelerini kullandı.
Chan'in bu acıklaması dunyanın dort bir yanından takdir gorurken, unlu oyuncu daha sonra yaptığı acıklamada ise, "Bilim ve teknoloji virusun ustesinden gelmenin anahtarıdır. Bence bircok insan benimle aynı duşunceye sahip. Umarım en kısa surede bir panzehir bulunur" dedi. Jackie Chan'ın son filmi Vanguard, Corona virusunun yayılmasını onlemek icin alınan tedbirler kapsamında sinemaların kapatılması nedeniyle gosterime girememişti.
Yapılan son acıklamalara gore Corona virus salgınından dolayı yaşamını yitiren insanların sayısı 813'e ulaştı. Diğer yandan vaka sayısı 34 bini gecti. Corona virusu nedeniyle yaşanan can kaybı, SARS nedeniyle olenlerin sayısını gecmiş durumda. İstatistikler yeni Corona virusunun SARS'tan daha cok can aldığını ancak SARS salgınında olum oranının yuzde 10, Mers salgınında yuzde 35, yeni Corona viruste ise yuzde 2 olduğunu gosteriyor.
Jackie Chan, Corona Virusune Panzehir Bulana 1 Milyon Yuan Odul Verecek
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Jackie Chan, Corona Virusune Panzehir Bulana 1 Milyon Yuan Odul Verecek