Sevdiğimiz kişileri kaybetmek fazlasıyla zor bir durum ve hayatımızdan zamansızca cıkan o insanları ozlememek de maalesef elimizde olan bir durum değil. Onları bir daha gormek neredeyse imkansız olsa da bir anne, hayatını kaybetmiş olan kızıyla gercekte olmasa da sanal gerceklik dunyasında tekrar buluştu.
2016 yılında 7 yaşındaki kızını tedavisi bulunmayan bir kanser sonucu kaybeden Jang Ji-sung, uc yılın ardından kızıyla sanal gerceklik dunyasında buluştu. Salı gunu ‘I Met You ’ (Seninle Buluştum) isimli bir klibi YouTube ’da yayınlayan Munhwa Broadcasting Corporation isimli yayın şirketi, anneyle kızının buluşma goruntulerini tum dunyaya sundu.
Kurulan duzende anneye bir VR gozluğu ve dokunsal geri bildirim verdiği duşunulen bir cift eldiven verildi. Yeşil bir arka planda cekilen goruntulerde annenin kızıyla konuştuğu, el ele tutuştuğu ve kızını sevdiği gorulebiliyor.
[h=2]Hayatını kaybeden kızla annenin sanal gerceklikte buluşması[/h] Videoda da gorulebildiği uzere anne, gozyaşlarını tutmayarak kızıyla konuşuyor. Altyazılar ve konuşmalar Korece olsa da annenin başlangıcta kızının nerede olduğunu sorması, ardından kızın ortaya cıkmasıyla tarihe gececek buluşma başlamış oluyor. İngilizce kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere gore konuşmanın belirli bir kesiti şu şekilde:
Anne: … neredesin?
Kız: Anne! Anneciğim? Anne, nerelerdeydin?
Anne: Ben mi? Ben her zaman-
Kız: Anne, beni duşunuyor muydun?
Anne: Her gun…
Kız: Anneciğim, seni cok ozeldim.
Anne: Ben de seni cok ozledim. Nayeon ’um benim… İyi miydin? Annecik hep seni gormeyi istedi. Şu an iyisin Nayeon, değil mi? Guzel kızım benim… Anne sana sarılmayı cok ozledi. Annen seni cok ozledi.

Kaynaklardan aldığımız bilgilere gore yapım ekibi bu proje icin 8 ay harcadı. Gercek hayatta acılı annenin ve kızının ziyaret ettiği bir parkı sanal dunyaya aktaran ekip, hareket yakalama teknolojisini kullanarak cocuk bir oyuncunun sanal Nayeon olmasını sağladı.
Sonuc son derece mukemmel olmasa da hayatını kaybetmiş insanları tekrar gorebilme ihtimalimiz bile geleceğin cok farklı olasılıkları bizlere sunduğunu gormemiz icin yeterli. Tabii ki bu video, aynı zamanda teknoloji geliştikce kaybettiğimiz insanları cok daha gercekci bir şekilde gorup goremeyeceğimiz sorusunu da beraberinde getiriyor.
Peki, sizin konuyla ilgili duşunceleriniz neler? Sizce ilerleyen zamanlarda kaybettiğimiz kişileri sanal gerceklik aracılığıyla gorebilecek miyiz? Teknoloji bu denli gelişme gosterecek mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.