Windows 10 ’un cıkışının uzerinden uzun bir zaman gecmiş olmasına rağmen populerliğinden odun vermeyen Windows 7, son bir haftadır garip bir hatayla karşı karşıya. İnternette bircok kullanıcı Windows 7 bilgisayarlarındaki bu hata hakkında paylaşımda bulundu ve yardım istedi.
Windows 7 kullanıcılarının bildirdiklerine gore kullanıcılar, “Bu bilgisayarı kapatmanız icin yetkiniz yok” şeklinde bir hata mesajıyla karşı karşıya kalıyor. Şu anda bu hatanın kaynağı da bilinmiyor. Fakat bazı kullanıcılar bu hatanın ustesinden gelebilmek icin bir gecici bir de resmi olmayan bir cozum bulmuş durumdalar.
[h=2]Windows 7 ’deki hataya gecici cozum:[/h]
Windows 7 ’nin kapatılamamasına yol acan bu garip hataya cozum, Reddit ’te bir kullanıcıdan geldi. Bu cozum herhangi bir kod girişi veya işletim sistemi ayarı gerektirmiyor. Dolayısıyla herhangi bir Windows 7 kullanıcısı kolay bir şekilde aşağıdaki adımları takip edebilir.
Bu cozumun tek kotu yanıysa ‘gecici ’ olmasından kaynaklanıyor. Eğer siz de Windows 7 ’de boyle bir hata yaşıyorsanız bilgisayarınızı her kapatmaya kalkıştığınızda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor. İşte Windows 7 ’deki ilginc hata icin onerilen gecici cozum:
Yeni bir admin hesabı oluşturun. (Eğer bilgisayarınızda daha once oluşturduğunuz başka bir admin hesabı varsa bunu da kullanabilirsiniz.) Bu hesaba giriş yapın. Şimdi kendi hesabınıza donuş yapın. Artık bilgisayarınızı kapatabilirsiniz. [h=2]Resmi olmayan cozum:[/h]
Yukarıdaki adımlar bilgisayarını kapatmak isteyen kullanıcılar icin her seferinde yapıldığında biraz zahmetli olmaya başlayabilir. Dolayısıyla yine Reddit ’te bir kullanıcı, aşağıdaki cozumu diğer kullanıcılara onerdi. Cozumu adım adım takip eden kullanıcılardan da olumlu geri donuş alındı. İşte o cozum:
Windows+R ’ye basarak 'Calıştır'ı acın. 'gpedit.msc' yazın ve Enter ’a basın. Acılan Yerel Grup İlkesi Duzenleyicisi ’nde Bilgisayar Yapılandırması > Windows Ayarları > Guvenlik Ayarları > Yerel İlkeler > Guvenlik secenekleri sayfasını acın. Acılan sayfada 'Kullanıcı Hesabı Denetimi: Tum yoneticileri Yonetici Onay Modu ’nda calıştır' seceneğine iki kez tıklayın. Acılan penceredeki “Etkin” seceneğini işaretleyin ve kapatın. Windows+R kısayolunu kullanarak bir daha 'Calıştır ’ı acın ve 'gpupdate /force' yazıp 'Enter'a basın. Artık bilgisayarınızı kapatabilirsiniz.
Windows 7'de Kullanıcıları Cileden Cıkaran Bir Hata Daha Ortaya Cıktı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 7'de Kullanıcıları Cileden Cıkaran Bir Hata Daha Ortaya Cıktı