Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha once de gruplar halinde gercekleştirdiği milletvekili buluşmalarına bu yıl yeniden başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel merkezinde "ilk grup" olarak belirlenen 53 milletvekili ile bir buluşma gercekleştirildi. Goruşme 3,5 saat surdu ve basına kapalı olarak gercekleştirildi.
Toplantıda ilk once Erdoğan bir acılış konuşması gercekleştirdi. Ardından milletvekillerine soz verdi ve onları dinledi; tek tek notlar aldı.
[h=3]KANAL İSTANBUL'DA KARARLILIK VURGUSU[/h] Erdoğan, toplantı esnasında Kanal İstanbul konusundaki kararlılığına vurgu yaptı ve bu projeyle ilgili surecte bir değişiklik olmayacağını belirtti.
[h=3]ERDOĞAN'A İMAM HATİP SORUSU[/h] Toplantıda yer alan 53 milletvekilinden birisi Erdoğan'a imam hatiplerle ilgili bir soru sordu. Milliyet'ten Ayşegul Kahvecioğlu'nun haberine gore toplantıda bulunan bir vekil "Siz de imam hatip mezunusunuz. İktidarımızda cok sayıda imam hatip okulu acıldı. Sayı yuksek ancak nitelikle ilgili sorunlar var" değerlendirmesini yaptı.
[h=3]ERDOĞAN TALİMAT VERDİ[/h] Bu sozler uzerine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Oğretim Politikaları Kurulu'na imam hatiplerle ilgili calışma yapılması talimatı verdi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: AK Partili vekilin imam hatip eleştirisi uzerine Erdoğan, Eğitim ve Oğretim Politikaları Kurulu'na talimat verdi