Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı gorevine Burak Dağlıoğlu atandı. Ofis bunyesinde 2010 yılından bu yana gorev alan Burak Dağlıoğlu, son olarak Başkan Yardımcısı olarak gorev yapmaktaydı.
2009 yılında Boğazici Universitesi Ekonomi Bolumunden mezun olan Dağlıoğlu, 2019 yılında IE Business School – Global Master in Finance programından yuksek lisans derecesi aldı. Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinde calışmalarını surdurduğu 9 yılı aşkın sure icerisinde; Kuzey Amerika, Hindistan, Japonya ve Korfez ulkeleri takımlarında Proje Direktoru olarak ve Kamu Ozel Sektor İşbirliği Daire Başkanı olarak gorev aldı.
[h=3]ERMUT OZEL SEKTORE[/h] Kurumda Başkanlık gorevini 2015 yılından beri yuruten, aynı surecte Dunya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanı olarak gorev yapan Arda Ermut'un ise Turkiye Varlık Fonu Yonetim Kurulu'ndaki gorevinin yanı sıra Turk Hava Yolları Icra Kurulu Uyesi ve Turkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı gorevlerine devam edeceği belirtildi.
[h=3]"GOREV YAPMAK BUYUK BİR ONURDU"[/h] Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yonetimindeki gorev değişimine istinaden, Arda Ermut konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; " Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2002 yılına kadar sadece 15 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım cekmiş olan bu ulkeyi 17 yılda 220 milyar dolar yatırım ceken bir guc haline getiren vizyon ve liderlikleri doğrultusunda gorev yapmak buyuk bir onur oldu benim icin, başta yıllardır teveccuhleriyle ulkem icin bu gorevlerde hizmet etme imkanını şahsıma bahşeden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şukranlarımı sunuyorum.
Burak Dağlıoğlu (Solda), Arda Ermut (Sağda) Bundan sonra ozel sektor tarafında gercekleştirmeyi planladığım calışmalarımda da Zat-ı Alilerinin ortaya koymuş olduğu bu vizyon ve takdir ettikleri gorevler sırasında edindiğim tecrube yolumu aydınlatmaya devam edecek. Yine gorev yaptığım sure zarfında buyuk destekleriyle yatırım ofisimizin hep yanında olan tum devlet buyuklerimize, sayın bakanlarımıza, değerli burokratlarımıza, ulkemize guvenerek yatırım yapan tum şirketlerin ve paydaş kurumların yoneticilerine ve tabi ki kurumumuzdaki tum calışma arkadaşlarıma en icten dileklerimle teşekkur etmek istiyorum."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı, gorevini bırakarak ozel sektore geciş yaptı