ABD Başkanı Donald Trump, gorevi kotuye kullanma ve Kongre'nin calışmasını engelleme suclamalarına karşı yurutulen davaya ilişkin Senato'da yapılan oylamada aklanmasının ardından konuşma gercekleştirdi. Trump, Washington'da duzenlenen Ulusal Dua Kahvaltısı'ndan sonra yaptığı konuşmada, "Bizi yok etmek icin mumkun olan her şeyi yaptılar ve bunu yaparken milletimize cok zarar verdiler" ifadelerini kullandı.
[h=3]"BANA YAPILANLARI BAŞKASI KALDIRAMAZDI"[/h] ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturması ve azil surecinde kendisine haksızlık edildiğini savunarak, "Benim başıma gelenler başka bir başkanın başına asla gelmemeli. Başka bir başkan, bana olanları kaldırır mıydı bilmiyorum. Bence kaldıramazdı." acıklamasında bulundu.
[h=3]"BU CADI AVI AHLAKSIZDI"[/h] Son 3 yılda bircok aşamadan gectiklerine dikkati ceken Trump, "Bu cadı avı ahlaksızdı, kotu niyetliydi. Kotu polisler vardı, bilgi sızdıranlar, yalancılar vardı. Benim başıma gelenler, başka bir başkanın başına asla gelmemeli. Başka bir başkan, bana olanları kaldırır mıydı bilmiyorum. Bence kaldıramazdı." diye konuştu.
[h=3]"ONU SUCUSTU YAKALADIK"[/h] Trump, kendisine yapılanları "rezalet" olarak niteleyerek, "(Eski FBI Direktoru) James Comes'i kovmasaydım ki kendisi tam bir felaketti, şu anda burada sizinle olamayacaktım. Onu sucustu yakaladık. Bunlar Barack Obama'ya yapılsaydı, bircok insan şimdiye kadar hapiste olurdu" değerlendirmesinde bulundu.
[h=3]"HAKKIMDA ATILMIŞ EN İYİ BAŞLIK"[/h] Bir sure once Beyaz Saray'ın aboneliğini sonlandırdığı Washington Post gazetesinin "Trump aklandı" şeklindeki manşetini salondakilere gosteren Trump, "Washington Post'ta bugune kadar benim hakkımda atılmış en iyi başlık." dedi. Ayrınca Trump bu manşeti cerceveleteceğini soyledi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] ABD Başkanı Trump, Senato'daki azil soruşturmasında yapılan oylamada gorevi kotuye kullanmak suclamasından aklandı. Oylamada 52 senator Trump'ın lehine oy verirken 48 kişi de aksi yonde oy kullandı. Trump, Senato'daki ikinci oylamada ise Kongre'yi engelleme suclamasından aklandı.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Aklanan Trump duzenlediği basın toplantısında o manşeti gosterdi ve "bunu cerceveleteceğim" dedi
Aklanan Trump duzenlediği basın toplantısında o manşeti gosterdi ve 'bunu cercevelete
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Aklanan Trump duzenlediği basın toplantısında o manşeti gosterdi ve 'bunu cercevelete