Van-Bahcesaray kara yolunda seyir halinde bulunan bir minibusun uzerine cığ duşmesi sonrasında kurtarma calışmaları icin giden ekiplerin uzerine ikinci kez cığ duşmuştu. AFAD, UMKE, JAK, Van Buyukşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra askerler ve koy korucuları ile vatandaşların da aralarında olduğu grup cığın altında kalırken, son belirlemelere gore 41 kişi hayatını kaybederken, 53 kişi de yaralandı.Yaşanan faciada, bolgeye 3 ay once atanan Eskişehirli Uzman Onbaşı Tarkan Karaca da cığ altında kalarak şehit duştu. Şehit Uzman Onbaşı Karaca'nın naaşı, Van'da duzenlenen resmi torenin ardından memleketi Eskişehir'e getirildi.
[h=3]ASKERİ TORENLE KARŞILANDI[/h] Hava yoluyla Muharip Hava Kuvvetleri Us Komutanlığına getirilen şehit Karaca'nın Turk bayrağına sarılı naaşı, burada da askeri toren ile karşılandı. Ardından Şehit Uzman Onbaşı Tarkan Karaca'nın naaşı Reşadiye Camii'ne getirildi. Burada baba Yasin Karaca, anne Nurhan Karaca ile Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alayından 1 ay sonra mezun olup Uzman Cavuş olarak goreve başlayacağı oğrenilen kardeşi Oğuzhan Karaca taziyeleri kabul etti.
[h=3]GOZYAŞLARIYLA UĞURLANDI[/h] İl Muftusu Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Karaca'nın cenazesi tekbirlerle top aracına getirildi. Ardından cenaze aracına alınan şehidin naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliğine gozyaşları arasında uğurlandı.
[h=3]"ANNEM BENİ NASIL BIRAKTIN"[/h] Kılınan cenaze namazının ardından top arabasına yuklenen Şehit Uzman Onbaşı Tarkan Karaca'nın annesi Nuran Karaca, oğlunun tabutunu operek uğurladı. Tabutun başındaki acılı annenin son sozleri ise "Annem beni nasıl bıraktın. Annem beni bırakma. Yalvarıyorum size almayın yavrumu. Yalvarıyorum, almayın benden onu" oldu. Şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan anne Karaca, oğlunun tabutunu opmesinin ardından fenalaştı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından sedye ile ambulansa bindirilen anneye mudahale edildi.
Kaynak: İHA
Şehit annesinden evladına son sozler: Yalvarıyorum size, almayın yavrumu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Şehit annesinden evladına son sozler: Yalvarıyorum size, almayın yavrumu