Yazılım muhendisi Robert Heaton, yayınladığı bir blog yazısında Wacom marka tabletlerin, kullanıcıların hangi uygulamaları actığıyla ilgili verileri topladığını ifade etti. Wacom ’un, topladığı bu verilerle ne yaptığıysa henuz net olarak belli değil.
Heaton, Wacom ’dan gelen gizlilik politikası mesajıyla bu durumun farkına vardı. Heaton, kullanım verilerinin, teknik oturum bilgilerinin ve donanım cihazına ait bilgilerin toplanacağı ve Google Analytics ile paylaşılacağı mesajını alınca, Wacom ’un ne tur veriler depoladığı gormek icin bir proxy sunucusu oluşturdu. Heaton, bu işlemi sonucunda acılan her uygulamanın isminin kaydedildiğini keşfetti.
[h=2]Wacom ’un veri toplaması[/h]
Google Analytics, geliştiriciler ve şirketler tarafından oldukca sık bir şekilde kullanılsa da Wacom ’un, kullanıcıların actığı uygulamalara neden erişmek istediği konusu net değil. Heaton, yayınladığı blog yazısında “Acıklama gerektiren şey; Wacom ’un, neden actığım her uygulamayı kayıt altına almasını kabul edilebilir gorduğudur” ifadelerini kullandı.
Heaton, ayrıca Wacom ’un bu gizlilik politikasını ilk keşfeden kişinin kendisi olmadığını da acıkladı. Gectiğimiz yıl Reddit ’te yapılan bir paylaşımda 6.3.27 surucu guncellemesiyle birlikte gizlilik politikasının değiştiği belirtilmişti.
Siz de bir Wacom tablet kullanıcısıysanız Wacom Masaustu Merkezi ’ndeki ayarlara gelin (Wacom Desktop Center) > sağ ust koşedeki “daha fazla” seceneğine tıklayın > Gizlilik Ayarları > Wacom Deneyim Programına Katıl (Participate Wacom Experience Program) kutucuğunda kapat seceneğini secin.
Heaton ’a ulaşan Wacom Twitter destek sayfası, bu verilerin “bilgisayarı, App Store ’dan indirilmeyen uygulamalara karşı guvende tutmak icin” toplandığını soyledi. Ancak bu acıklamanın, tabletin neden kişisel verileri topladığını acıkladığını soylemek pek mumkun değil.