Gectiğimiz haftalarda Cin ’in Wuhan kentinde patlak veren ve dunyayı paniğe sokan Corona virusu, Cin ’in bircok şehrinde hayatı durma noktasına getirdi. Virus tehlikesi nedeniyle insanlar sokağa cıkamaz oldu, dukkanlar kapandı ve bircok şirket ulkedeki hizmetine son verdi.
Cin ’de yaşanan bu olumsuz durum dunya genelinde onlemlerin alınmasına da sebep oldu. Avustralya hukumeti, Hubei eyaletinden cıkarmayı başardığı insanlar icin karantina alanları kurdu. Cin ’in farklı bolgelerinden gelen insanlara da kendilerini 14 gun boyunca karantina altına almaları tavsiyesinde bulundu. İşte bu haberimiz, Cin ’den Avustralya ’ya donuş sonrasında karantina altına alınan bir oğretmen hakkında.
[h=2]Karantinadaki oğretmen video konferans yoluyla ders vermeye devam etti:[/h]
Avustralya ’da bir lisede matematik oğretmenliği yapan Victor Sun, Cin Yeni Yılı nedeniyle kısa sureliğine ailesini ziyaret etmek icin Cin ’e gitti. Ardından Avustralya ’nın Darwin kentine geri donen Victor ’un karantina altına alındığı yerden oğrencilerine ders vermeye devam etmesi icin bir yol bulundu.
Victor Sun ’ın gorev yaptığı St. John ’s Catholic College, bir dizustu bilgisayar, bir kamera ve video konferans uygulaması Zoom ile derslere devam etti. Oğrencilerin bulunduğu sınıfa da seslerinin oğretmene iletilmesi icin bir mikrofon kuruldu. Tum bunlar birleşince gercek anlamda uzaktan eğitimin bir orneği daha karşımıza cıktı.
Victor Sun ’ın dersini alan bircok oğrenci bu durumdan memnun olsa da boyle bir konu akıllara Cin ’deki eğitim durumunu getirdi. Bazı haberlere gore Cin ’de eğitim veren oğretmenler, oğrencileri geri kalmasın diye teknolojik cozumlere yonelmeye başladı.
Teknolojik cozumlerle yola cıkan Cin ’deki bircok oğretmen, ulkedeki tehlike nedeniyle ellerinde başka bir cozum yolunun bulunmadığını dile getirdi. Avustralya ve Cin ’deki eğitim durumunu goren bircok kişi de diğer ulkelerin de bu konuda hazırlık yapmaları gerektiğini savundu.
Avustralya'da Cinli Bir Oğretmen, Karantina Altındayken Video Konferans Yoluyla Ders
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Avustralya'da Cinli Bir Oğretmen, Karantina Altındayken Video Konferans Yoluyla Ders