Pegasus Havayolları'na ait olan İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu ucağı, Sabiha Gokcen Havalimanı'na iniş yaparken piste tutunamadı. Uc parcaya ayrıldığı gorulen ucakta ilk belirlemelere gore can kaybı olmadığı acıklandı. CNN Turk canlı yayınına bağlanan emekli pilot Mustafa Kolko, kazayla ilgili "44 yıl uctum, boyle bir şey gormedim" ifadelerini kullandı.
[h=3]"SERT İNİŞLE UCAK PARCALANMAZ"[/h] Emekli pilot Mustafa Kolko kazanın hemen ardından, "Bu olayların ust uste olması cok ilginc. Daha once Trabzon'da da olmuştu. Bu kazanın sert inişle alakası yok. Ucak parcalanmış. Ben 44 yıl uctum, boyle bir şey gormedim. Sert inişle ucağın boyle parcalandığını hic gormedim. Başka bir olay var burada. Sivil havacılık kara kutuyu inceledikten sonra ne konuşulmuş, ucağın hızı neymiş, nasıl sert vurmuş hepsi ortaya cıkar" diye konuştu.
[h=3]"KOKPİT İNFİLAK ETMİŞ"[/h] Ucak kazalarında insan faktorunun onemli bir yeri olduğunu soyleyen Kolko, "Kazadan gorduğum kadarıyla kokpitin infilak etmiş gibi bir hali var. Muhtemelen kokpit yere vurduktan sonra sağa sola dondu. Pistin incelenmesi lazım, bir cukur mu var, bir hendek mi var, bakılması lazım. Kazanın sebebinin bulunması icin pistin, ucağın ve pilotun incelenmesi lazım. Her kazada muhakkak insan faktoru vardır. Sebepleri oğrenmek icin biraz beklemek gerekiyor" dedi.
[h=3]"BİR ANORMALLİK VAR"[/h] Emekli pilot Mustafa Kolko, ucağın havalimanına kadar gelebildiği icin teknik bir sorun olmadığını ifade ederek, "Benim tecrubelerime gore ucakta bir hata yok. Ucakta bir sorun olsaydı ucak bu kadar yol gelemezdi. Ucakta bir sorun olsaydı inişe kadar gelemezdi. Burada olumlu kaza yok. Sert iniş olsa boyle parcalara ayrılmazdı. Cakılma olsa zaten piste cakılırdı olumlu kaza olurdu. Burada pistten cıktıktan sonra bir anormallik olmuş" sozleriyle yorumlarını noktaladı.
Son Dakika: Sabiha Gokcen'de pistten cıkan ucak parcalandı: 139 yaralı var Sabiha Gokcen Havalimanı'ndaki ucak kazasından ilk goruntuler Son Dakika: Sabiha Gokcen'deki ucak kazasıyla ilgili Ulaştırma Bakanı'ndan ilk acıklama: Can kaybı yok Sabiha Gokcen'deki ucak kazasının ardından telsiz konuşmaları ortaya cıktı Son dakika: Sabiha Gokcen'de pistten cıkan ucağın yolcuları boyle tahliye edildi Sabiha Gokcen'deki ucak kazasından yaralı olarak kurtulan yolcuların ilk goruntuleri ortaya cıktı [h=4]Haber Videosu[/h]: Emekli pilot Mustafa Kolko, Sabiha Gokcen'deki ucak kazasını yorumladı: Ben boyle bir şey gormedim
Emekli pilot Mustafa Kolko, Sabiha Gokcen'deki ucak kazasını yorumladı: Ben boyle bir
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Emekli pilot Mustafa Kolko, Sabiha Gokcen'deki ucak kazasını yorumladı: Ben boyle bir