Tuketicilerin hayatlarının ayrılmaz bir parcası haline gelen akıllı telefonlar, hemen herkes tarafından aktif olarak kullanılıyor. Akıllı telefon sektoru, gunumuzde ikiye ayrılmış durumda. Bunlardan bir tanesi Apple tarafından uretilen ve iOS işletim sistemiyle calışan iPhone'lar, diğeri ise Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlar. Tuketiciler, yeni bir akıllı telefon almak istedikleri zaman en cok bu iki kriterin uzerine duşunuyorlar.
Android işletim sistemini kullanan ve dunyanın en buyuk akıllı telefon ureticisi olan Samsung, yeni bir rehber yayınladı ve bu rehberde kullanıcılara, Android surumlerinin nasıl oğrenilebileceğini anlattı. Android surumleri, aslında cok buyuk bir oneme sahip cunku Google, Android'i her yıl guncelliyor ve tuketicilere onlarca yeni ozellik sunuyor. Samsung tarafından hazırlanan rehber, Android'in hangi ozelliklerine sahip olduğunuzu anlamanıza yardımcı oluyor.

Samsung, hangi Android surumunu kullandığınızı oğrenmenizin farklı yolları olduğunu soyluyor. Hatta Samsung, telefonun ekranına sadece bakarak bile Android surumunun tespit edilebileceğini soyluyor. Ancak bunu yapabilmek icin cok guclu bir hafızanızın olması gerektiğini acıkca soyleyelim.
[h=2]Android surumleri nasıl isimlendiriliyor?[/h] Samsung, Android işletim sistemi surumlerinin isimlerini paylaşarak konuya başlıyor. Aslına bakacak olursak pek cok tuketici, Android surumlerinin nasıl isimlendirildiğini zaten biliyor ancak bizler, Samsung'un bu acıklamalarını da sizlerle paylaşmak istedik. Ayrıca oncesinde belirtmemiz gerekiyor ki Google, bundan sonraki surumleri sadece sayıyla belirtecek. Yani sizlerle az sonra paylaşacağımız isimlendirme yontemi tarih olmuş durumda.
[h=2]Android surumlerinin sahip olduğu isimler şoyle;[/h] Android 10 Android 9 Pie Android 8 Oreo Android 7 Nougat Android 6 Marshmallow Android 5 Lollipop Android 4.4 - 4.4.4 Kit Kat Android 4.1 - 4.3.1 Jelly Bean Android 4.0 - 4.04 Ice Cream Sandwich
[h=2]Android surumunuzu nasıl oğrenirsiniz?[/h] [h=3]Telefonun Ayarlar bolumu aracılığıyla oğrenme yontemi[/h] Samsung, hangi Android surumunu kullandığını oğrenmenin aslında cok kolay olduğunu belirtiyor. Eğer sizler de telefonunuzun hangi Android surumune sahip olduğunu oğrenmek isterseniz, şu işlemleri uygulayabilirsiniz;
Ayarlar bolumune gidin. "Cihaz Hakkında" ya da "Telefon Hakkında" isimli alt menuye erişin. Karşınıza cıkacak ekranda Android surumunuz acıkca belirtilecektir. [h=3]Telefona bakarak hangi Android surumunu kullandığını oğrenme[/h] Samsung, menuyle uğraşmak istemeyen tuketicilerin, telefonlarına sadece bakarak bile Android surumlerini anlayabileceklerini soyluyor. Bu konuda bir de ipucu veren şirket, neredeyse tum surumlerin Ayarlar menusunun farklı olduğunu, bu farklılığın Android surumunu oğrenmek icin etkileyici bir yontem olduğunu soyluyor.
Az sonra sizlerle, bazı ekran goruntuleri paylaşacağız. Farklı Android surumlerinin Ayarlar sayfasını gosteren bu gorseller, telefonunuzun Android surumunun ne olduğunu anlamanıza doğrudan yardım edebilir. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, farklı Android surumlerinin Ayarlar menusunun nasıl olduğuna bakalım.
[h=4]Android 9 Pie[/h]
[h=4]Android 8 Oreo ve Android 7 Nougat[/h]
[h=4]Android 6 Marshmallow[/h]
[h=4]Android 5 Lollipop[/h]
[h=4]Android 4.4 Kit Kat[/h]