Google, 2016 yılından beri Fuchsia ismi verilen bir işletim sistemi uzerinde calışıyor. Daha once ortaya cıkan bilgiler Fuchsia ’nin hem bilgisayarlar hem de mobil cihazlar icin kullanılabileceğini gosteriyordu. Ancak Fuchsia hakkında ortaya cıkan bilgiler cok kısıtlı.
Şimdi, yine Google tarafından farklı bir işletim sistemi icin alınan ticari marka ismi, Fuchsia konusunda kafaları karıştırdı. Google, Pigweed isimli bir işletim sistemi icin ticari marka başvuru yaptı. Google ’ın başvurusu, ABD ’nin patent ve marka kurumu olan USPTO ’nun internet sitesinde goruldu. Başvuruda Pigweed ’in “bilgisayar işletim yazılımı” olarak tanımlandığı goruldu.
[h=2]Google'ın Pigweed başvurusunu gosteren belge[/h]
Pigweed icin ticari marka başvurusu ile beraber Chromium ’un kodlarında Fuchsia ile ilgili değişiklikler goze carptı. Chromium ’un kodlarında Pigweed olarak gorulen bir kısım bir sure sonra Fuchsia olarak değiştirildi.
Chromium ’un kodlarında yapılan değişikliğin bir hatadan kaynaklı olduğu duşunulebilir. Ama yinede Fuchsia ile Pigweed arasındaki ilişki şimdiden kafaları karıştırdı. Pigweed, Fuchsia ’nın yeni ismi olabilir mi? Ya da Pigweed sadece Chromebook ’larla mı ilgili? Bu soruların cevapları henuz yok. Pigweed icin yapılan ticari marka başvurusunda başka bir bilgi henuz ortaya cıkmış değil.

Google, 2016 ’dan bu yana Fuchsia icin buyukbir gizlilikle calışıyor. Bu nedenle Pigweed hakkında bilgilerin buyuk bir hızla ortaya cıkması beklenmemeli. Yine de Google ’ın geliştirdiği bu yeni işletim sistemi buyuk bir merak uyandırdı.