Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Van'da yaşanan ve 26 vatandaşımızın hayatını kaybettiği cığ felaketine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yavaş, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.
[h=3]TWİTTER'DAN PAYLAŞTI[/h] Yavaş Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Van Bahcesaray'da dun meydana gelen cığ felaketinin yaşandığı bolgede arama calışmaları surerken ikinci bir cığın duştuğunu uzuntuyle oğrenmiş bulunmaktayım. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, can kayıplarının artmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ[/h] Yavaş ikinci paylaşımında ise, "Cığ felaketinde 26 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini teessurle oğrendim. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Temennimiz bolgede cığ altında kalan diğer vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmasından yana" ifadelerine yer verdi.
[h=3]HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 26[/h] Van'ın Bahcesaray ilcesinde dun akşam saat 17.00 sıralarında uzerine cığ duşen minibuste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibuste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma calışmaları surdurulurken ikinci defa cığ duştu. İkinci cığ faciasında 26 kişi yaşamını yitirdi. İki gunde meydana gelen iki faciada olu sayısı toplamda 31'e yukseldi.

Van'daki cığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yukseldi Son Dakika: Van'da minibusun uzerine cığ duştu Cığ altından kendi cabalarıyla kurtulan operator: Minibusu aradım ancak bulamadım Van Bahcesaray'da minibus ve iş makinesinin uzerine cığ duştu Cığ nedir? Cığ duşmesinden nasıl korunulur? UMKE nedir? UMKE'ye kimler katılabilir? UMKE' nin gorevleri nelerdir? UMKE Uyeliğinden Ayrılma ve Cıkarılma Halleri Nelerdir? AFAD nedir? AFAD acılımı nedir? AFAD iletişim numaraları nedir? Van Bahcesaray nerede? Bahcesaray rakımı kac? [h=4]Haber Videosu[/h]: Mansur Yavaş, Van'daki cığ felaketi icin başsağlığı paylaşımında bulundu