Van'ın Bahcesaray ilcesinde iki gunde iki defa cığ faciası yaşandı. 5 kişinin olduğu, 8 kişinin de yaralandığı ilk cığ faciasında kar altında kalan 2 kişiyi kurtarmak isteyen ekiplerin uzerine de cığ duştu. İkinci faciada jandarma, guvenlik korucusu ve itfaiye erlerinin de aralarında bulunduğu 33 kişi hayatını kaybetti.
[h=3]"CIĞDA DA DEPREMDE OLDUĞU GİBİ ARTCILAR VAR"[/h] Yaşanan felaketle ilgili CNN Turk canlı yayınında acıklamalarda bulunan Docent Doktor Yıldırım Gungor, arama kurtarma calışmalarında buyuk bir hata yapıldığını belirterek "Cok acı bir durum. Cığ aramaları maalesef organize olunması gereken aramalardır. Bir şey olduğu zaman hemen oraya koşarak birilerini kurtarmaya calışmak doğru değildir. Cığda da depremde olduğu gibi artcılar var. Bir cığın duştuğu yerde yeniden cığ duşme olasılığı yuzde 80-90'dır. Orası gorduğum kadarıyla ruzgar altı bir yamac. Ruzgar surekli kar getiriyor. Bolgeye hemen koşarak gittiğiniz zaman ikinci cığın altında kalma olasılığınız cok fazla. Bu da boyle oldu" ifadelerini kullandı.
[h=3]"KORKTUĞUM BAŞIMIZA GELDİ"[/h] Arama kurtarma calışmalarına giden ekiplerde cığ arama cihazı olması gerektiğini vurgulayan Gungor, konuşmasına şoyle devam etti: "Oradaki insanlar iyi niyetlidir. Eleştirmek de istemiyorum. İkinci ve ucuncu cığ olacağından korkuyordum. Oyle de oldu. Bolgede ruzgar arkadaki yamactan surekli kar yığıyor. İnsanlar hararetli bir şekilde calışıyor. Cok dikkatli olunması gerekiyor."
Van'daki cığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yukseldi Son Dakika: Van'da minibusun uzerine cığ duştu Cığ altından kendi cabalarıyla kurtulan operator: Minibusu aradım ancak bulamadım Van Bahcesaray'da minibus ve iş makinesinin uzerine cığ duştu Cığ nedir? Cığ duşmesinden nasıl korunulur? UMKE nedir? UMKE'ye kimler katılabilir? UMKE' nin gorevleri nelerdir? UMKE Uyeliğinden Ayrılma ve Cıkarılma Halleri Nelerdir? AFAD nedir? AFAD acılımı nedir? AFAD iletişim numaraları nedir? Van Bahcesaray nerede? Bahcesaray rakımı kac? [h=4]Haber Videosu[/h]: Uzman isim, canlı yayında cığ felaketinin yaşandığı bolgedeki ihmali anlattı
Uzman isim, canlı yayında cığ felaketinin yaşandığı bolgedeki ihmali anlattı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Uzman isim, canlı yayında cığ felaketinin yaşandığı bolgedeki ihmali anlattı