Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında cok onemli acıklamalarda bulundu. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un Avrupa Parlamentosu'nda Turk bayrağını yırtmasıyla alakadar yoneltilen soruya cok sert cevap verdi.
[h=3]"KANSIZLIĞINI GOSTEREN BİR ŞEYDİR"[/h] Avrupa Parlamentosunda (AP) Turk bayrağını yırtan ırkcı Yunan Milletvekili Ioannis Lagos'a yonelik soru uzerine Erdoğan, "Bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. O onun kansızlığını gosteren bir şeydir. Biz neticeyi bu tur ahlaksızlıklarla, edepsizliklerle arayanlardan değiliz. Biz kalkıp bir ulkenin, milletin bir siyasetci olarak bayrağını yırtmakta bulunmayız. Cevabımızı cok daha farklı bir şekilde veririz. Bunu siyasette veririz, askeri mucadelemizde, ekonomide, ticarette, turizmde veririz" ifadelerini kullanıldı.
[h=3]"COK CİDDİ BİR EDEPSİZLİK, AHLAKSIZLIK"[/h] Erdoğan sozlerine, "Her şeyden once mesela bu sene bir Kardak krizi yaşanmamıştır. Niye? Ortaya koyduğumuz tavırlarla. Kardak'ta bundan once olduğu gibi bir hareket olursa cevabımız farklı olur dedik. Ama Kardak'ta Yunanistan tarafından herhangi bir şey olmazsa bizim tarafımızdan da herhangi bir şeyin olmadığını goreceksiniz. Savunma Bakanım bugun buyuk ihtimalle Yunanistan Savunma Bakanını arayarak kendisine teşekkur edecekti. Bu yıl olduğu gibi bundan sonra da bu surec Kardak ve diğer adalar olmak uzere devam etsin diye. Olması gereken bu ama parlamentodaki cok ciddi bir edepsizlik, ahlaksızlık yapmıştır. Ben onu Yunanistan olarak gormuyorum. Onu sadece şahsına ait bir ahlaksızlık olarak goruyorum. Dolayısıyla cok fazla oraya vakit ayırmaya gerek yoktu" şeklinde cevap verdi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Avrupa Parlamentosunda (AP) ırkcı Yunan milletvekili Ioannis Lagos, Yunan adalarındaki gocmenlerin durumuna ilişkin oturumda Turk bayrağını yırtmıştı. Yunan vekilin bu davranışı Turk kamuoyunda buyuk tepkiye sebep olmuştu.

Turk bayrağını yırtan ırkcı Yunan vekil Ioannis Lagos kimdir? Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Turk bayrağını yırtan Yunan vekile tepki: Ahlaksız, edepsiz, kansız