Ceşitli ulkelerde kurdukları saadet zinciri benzeri bir yontemle binlerce kişiyi dolandırdıkları iddia edilen İran uyruklu bir dolandırıcılık cetesi İstanbul'da duzenlenen operasyonla yakalandı. Mağdurlardan Sevda Erkılıc, "İnsanlar 1'er 2'şer milyon dolarlarını bu adamlara verdiler. Tum dunyada dolandırıcılığın boyutu 750 milyon dolardan fazla" dedi.
[h=3]5 YILDIZLI OTELLERDE KURBAN ARIYORLAR[/h] İstanbul Emniyet Mudurluğu tarafından yaklaşık 5 ay once başlatılan bir soruşturma sonucunda kurdukları saadet zinciri benzeri yontemle dolandırıcılık yapan bir cete ortaya cıkarıldı. Polis Savcılık talimatıyla başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından şuphelilerin kendilerini zengin iş adamları olarak tanıtarak 5 yıldızlı otellerde duzenledikleri toplantılarla kendilerine kurban aradıkları tespit edildi.
[h=3]CETENİN ŞOFORUNE ULAŞILDI[/h] Şuphelilerin yanında bir sure rehber tercuman ve şofor olarak calışan F.Y'ye ulaşan polis ekipleri bu kişinin ifadesi doğrultusunda ceteyle ilgili ilginc bilgilere ulaştı. Şuphelilerin duzenlendikleri toplantılarda kurbanlarına Dubai, Malezya, Şili, Ukrayna gibi ulkelerde bulunan enerji şirketlerine yada kendi urettikleri dijital paralara yatırım yapmalarını, paralarını kısa sure icinde 2,5 katına cıkaracaklarını vaat ettikleri oğrenildi.
[h=3]İRAN'DAN BAŞLAYIP, İSTANBUL'A GELMİŞLER[/h] Şuphelilerin daha once İran'da faaliyet gosterdikleri burada 30 bin kişiyi zincirlerine kattıkları oğrenildi. Ancak burada acılan davaların ardından oradan ayrılan cete uyelerinin bir sure Antalya'da kaldıkları daha sonra İstanbul'a gectikleri oğrenildi.
[h=3]CETE LİDERİ AMERİKA'DA YAŞIYORMUŞ[/h] Yankesicilik ve Dolandırıcılık Buro Amirliği tarafından yapılan calışmada Cete lideri Seyed Jafar J.'nin Amerika'da yaşadığını ve buradan verdiği talimatlarla orgutu yonettiği belirlendi. Bu kişinin babası Seved J. ile ağabeyi Seyed J'nin orgutun fikir babası ve beyin takımı olduğu ortaya cıktı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Buro Amirliği ekipleri dolandırıcılık şebekesinin İstanbul'da yurt dışından gelecek zengin iş adamlarının da katılacağı buyuk bir toplantı duzenleyeceğinin tespit edilmesi uzerine harekete gecti. Şebekenin Turkiye ayağını oluşturdukları iddia edilen Cetin S, Nafiseh Y, Mohammed R. Ehsan J, Sahar J'nin aralarında bulunduğu 8 kişi gozaltına alınarak Asayiş Şube Mudurluğune getirildi.
[h=3]MAĞDURLAR EMNİYET MUDURLUĞU ONUNU DOLDURDU[/h] Şebekeye operasyon yapıldığını duyan aralarında Turkiye'de yaşayan İranlıların da bulunduğu onlarca mağdur ise Emniyet Mudurluğu binası onune akın etti. Bu mağdurlardan Davood Esfahani "Cok iyi konuşuyorlardı. Enerji şirketinden bahsediyorlardı. Onlara kandık, Eşimle ve ben 1 milyon dolar para verdik. Sozde aylık odemelerle paramızı geri alacak ve ikiye katlayacaktık. Ancak bir kere para verdikten sonra ortadan kayboldular. Turk polisine onları yakaladığı icin teşekkur ediyorum" dedi.
[h=3]MAĞDURLAR "750 MİLYON DOLARLIK DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR"[/h] İranlı dolandırıcılık şebekesinin mağdurlarından Sevda Erkılıc ise "Bundan 1,5 sene once İranlı bir bayan arkadaşımın aracılığı ile maalesef bu ceteyle tanıştım. Beni ikna ettiler ve sisteme aldılar. Bana Malezya da bir enerji firmasında hissedar olacağımı soylediler. İhtişamlı toplantılar yaptılar. Gozumuzu boyadılar. İran'da binlerce insanı bu sisteme dahil etmişler. Biz yatırdığımız parayı coğaltarak geri alacağımızı duşunuyorduk. Ancak her ay başka bir yalan soyleyerek para odemesi yapmadılar. Paramı geri istediğimde ise beni tehdit etmeye başladılar. Bu insanlar butun dunyada on binlerce kişiyi 750 milyon dolar dolandırmış. Yakalandıklarına cok sevindim" dedi.
[h=3]YETKİLİLER SAYININ ARTABİLECEĞİNİ BİLDİRDİ[/h] Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın cok yonlu surduğunu, gozaltı sayısının onumuzdeki saatlerde artabileceğini soylediler.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Farklı ulkelerden cok sayıda insanı dolandıran cete, İstanbul'da yakalandı
Farklı ulkelerden cok sayıda insanı dolandıran cete, İstanbul'da yakalandı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Farklı ulkelerden cok sayıda insanı dolandıran cete, İstanbul'da yakalandı