Panasonic, lazer alanındaki calışmalarında onemli başarılar elde ettiklerini acıkladı. Şirket, Japonya ’nın Osaka kentinde gectiğimiz gunlerde dunyanın en guclu mavi lazerini tanıttı. Bu yuksek guclu lazeri geliştirmek icin Doğrudan Diyot Lazeri (DDL), Dalga Boyu Işın Birleştirme (WBC) teknolojileri ile beraber birkac teknoloji daha kullanıldı.
Doğrudan Diyot Lazeri (DDL), yuksek oranda odaklanmış lazer ışınının secilen bir hedefe yonlendirilmesidir. Bu lazer tekniği, hem kucuk hem de verimli olduğu icin geleneksel katı hal lazerlerinden veya karbondioksit lazerlerden farklıdır. DDL, lazer uretmek icin geleneksel lazer teknolojilerinden cok daha az enerji kullanır. DDL ’nin sağladığı enerji tasarrufu, lazer tabanlı kesme, kaynak ve diğer imalat alanlarında tercih edilmesine neden oluyor.
Panasonic ’in son olarak geliştirdiği lazeri “yuksek ışın kaliteli mavi lazer” olarak tanımladı. Mavi lazer, 400nm ile 450nm dalgaboyları arasında calışıyor. Bu dalga boyu aralığı 100 ’den fazla kaynaktan tek bir ışık elde edebilen WBC sayesinde ortaya cıkıyor. WBC ’nin sağladığı 100 ’den fazla kaynak, birdizi diyot cubuğu tarafından kontrol ediliyor. Bir diyot cubuğu, tek bir yarı iletken cip tarafından kontrol edilen bir lazer kaynağıdır.

Panasonic, onemli birkac lazer teknolojisini bir araya getirerek, uretim sureclerinde ciddi bir gelişmeyi sağladı. Şirket şimdi, lazerin mikrofabrikasyon sureclerinde kullanılması icin calışıyor. Panasonic, mavi lazerin bakır, altın ve plastik gibi maddelerin mikrofabrikasyon sureclerinde kullanılmasını sağlayacak teknolojiler icin calışmaya devam ediyor.
Mavi lazerin ozellikle bakırın mikrofabrikasyon surecinde gorev alması onemli bir gelişme olabilir. Bakır, elektrikli aracların bataryalarının ve motorlarının onemli bir bileşeni. Panasonic de bu nedenle mavi lazerin bakır mikrofabrikasyonu alanında onemli bir taleple karşılanacağını duşunuyor.