Silah ve zor kullanmak gibi pek cok yetki veren kanun teklifinin 29 Ocak'ta TBMM'de kabul edilmesiyle birlikte artık Emniyet Genel Mudurluğu ve Jandarma Genel Komutanlığı bunyesinde istihdam edilen bekcilerin yetkilerine ilişkin tartışmalar suruyor.
Ote yandan bekcilere ust arama yetkisi verilmesinin ardından Turkiye'de bulunan kadın bekci sayısı da tartışma konusu oldu. Kadınların ustunu arayıp arayamayacağı sorulan bir bekci, "Bayanların ustunu aramak icin, yoldan gecen birinden yardım isteyebiliriz. Ben bayanı arayamam. Yoldan gecen ya da ulaşabileceğim bir bayan vatandaştan rica ederim" dedi.
[h=3]"YOLDAN GECEN BİRİNDEN YARDIM İSTEYEBİLİRİZ"[/h] Sputnik'in haberine gore, 33 yaşındaki bekci "Kadınların ustunu arar mısınız" sorusunu şoyle yanıtladı:
"Bayanların ustunu aramak icin, yoldan gecen birinden yardım isteyebiliriz. Hemşireden de yardım isteyebiliriz. Ben bayanı arayamam. Yoldan gecen ya da ulaşabileceğim bir bayan vatandaştan rica ederim. Daha sonra ifademde yardımcı olan kişinin de adını yazarım. Aranan kişinin ustunden cıkanları da tutanağa yazarım. Eğer etrafta kimse yoksa ve bir bayanı aramam gerekiyorsa ekip aracı cağırırım. Nobetci bayan polisler var"
[h=3]"BU UNİFORMA KUFUR GECİRMEZ"[/h] 27 yaşındaki bir diğer bekci ise sahip olduğu uniformanın 'sorumluluğunu', "Bize ağır kufurler de geliyor. Ama uniforma kufur gecirmez. Biz edilen kufurleri kendi şahsımıza almıyoruz. Edilen kufur devlete ediliyor. Goğsumuzde ay yıldız var. Ben burada bir alkollu şahsın yanına gidiyorsam beni devlet gonderiyor. Ben durup dururken kimsenin alkolune de karışmam, karşısına da cıkmam. Gidersem ya anons gelmiştir ya da vatandaş şuphelenmiştir" sozleriyle ifade etti.
[h=3]"SENEDE 300 MERMİ ATIYOR"[/h] Bekcilerin yeterli eğitimden gecmediği eleştirileriyle ilgili 52 yaşındaki polis eğitmeni B.K. şu yorumu yaptı: "Bekciler 45 gunluk sıkıştırılmış bir eğitimden geciyor. Bu eğitim icerisinde yanaşık duzen, atış, mudahale, operasyon, etik kurallar, hukuk eğitimleri alıyorlar. Atış eğitimini bu yetki verilmeden once de alıyorlardı. Zaten senede uc kere atış eğitimi duzenli olarak da veriliyor. Her personel, bekci dahil senede 300 tane mermi atıyor."
Bekci maaşlarıyla ilgili bir acıklama da İcişleri Bakanlığı'ndan geldi: Lise mezunu 4.527 lira, lisans mezunu 4.534 lira alıyor Emniyet, tartışma konusu olan bekci maaşlarının ne kadar olduğunu acıkladı Bekcilerin oğretmenlerden daha fazla maaş alması, sosyal medyada gundem oldu Bekci maaşları ne kadar? Bekci alımı başvuru şartları nelerdir? [h=4]Haber Videosu[/h]: Arama yetkisi bulunan bekcilerden biri: Ben bir bayanı arayamam, yoldan gecen birinden yardım isterim
Arama yetkisi bulunan bekcilerden biri: Ben bir bayanı arayamam, yoldan gecen birinde
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Arama yetkisi bulunan bekcilerden biri: Ben bir bayanı arayamam, yoldan gecen birinde