TBMM Personeli Yardımlaşma Sandığı'nda 15 Ocak'ta yapılan Genel Kurul ile yeni yonetim secildi. Gorevi devralmak icin harekete gecen Mustafa Koksal başkanlığındaki yeni yonetim, onceki yonetim doneminde bazı usulsuzlukler tespit etti. Soz konusu durumun 6,3 milyon liraya denk geldiği belirtiliyor.
Koksal ve arkadaşları, eski yonetimin hesap ve işlemlerini devralmayarak TBMM Başkanlığı'na butun bilgi ve belgelerle birlikte ihbarda bulundu. Milliyet'te yer alan habere gore, iddialar arasında eski yoneticiler Y.C. B.C ve B.C'nin zimmetlerine para gecirdikleri, usulsuz krediler verdikleri iddiaları da yer aldı. Koksal başkanlığındaki yeni yonetim gectiğimiz Cuma gunu bin 380 uyeyi toplayarak gelişmeleri aktardı. Usulsuzluk sureclerine ilişkin detaylı bilgi veren Koksal, TBMM Başkanlığı ve yargının gereken yasal işlemleri yaptığını bildirdi.
[h=3]ŞENTOP: GEREĞİNİ YAPIN[/h] TBMM Başkanı Mustafa Şentop konunun kendisine iletilmesinin ardından usulsuzluğe konu paraların devlete ait olmadığını vurgulayarak "Personelin parası, kimsenin hakkı yenilmesin hukuki işlem başlatın, sorumlular hakkında gereğini yapın" talimatı verdi.
TBMM Genel Sekreterliği bilgi ve belgeleri savcılığa ileterek suc duyurusunda bulundu. Savcılığın soruşturma başlattığı bildirilirken, zimmete gecirilen personel paraları icin de "alacak davası" acıldı. Şuphelilerin ifadelerine başvuruldu ve kendileri ve birinci derece yakınlarının mal varlıkları incelemeye alındı. Şentop ayrıca başdanışmanı eski MASAK Başkanı İbrahim Hakkı Polat'ı muhakkik olarak atayarak idari soruşturma başlattı.
[h=3]YENİ YONETİM SECİLECEK[/h] Yardımlaşma Sandığı 1929'da TBMM personelinin maaşlarından kesilerek oluşturuldu. Sandık icin personelden yapılan kesinti tutarı 150 TL ile 750 TL arasında değişiyor. Sandık uyelerine iceride biriktiği tutarın iki katı kadar kredi verilebiliyor. Sandıktan milyonlarca TL'lik birikim sağlandığı belirtiliyor. Usulsuzluk iddialarının ardından yeni secilen yonetim istifa ederken, 7 Şubat'ta yeniden toplanacak Genel Kurul'da bir kez daha secim yapılacak.
[h=4]Haber Videosu[/h]: TBMM Personeli Yardımlaşma Sandığı'nda 6,3 milyon liralık yolsuzluğa soruşturma başlatıldı