Cinli teknoloji devi Huawei, uzunca bir suredir ABD'nin ambargolarına care bulmaya ve ABD'nin casusluk iddialarına direnmeye calışıyor. Şirket, bugune dek orta yolu bulmak icin elinden geleni yaptı ancak ABD hukumeti, Huawei'yi iyiden iyiye koşeye sıkıştırdı. Hatta şirket, yaşanan olaylar nedeniyle Turkiye'de de satışa sunulan Mate 30 amiral gemisini Google Servisleri olmadan piyasaya surmek durumunda kaldı.
Huawei bir suredir, Avrupa ulkelerinin guvenini kazanmak icin calışıyordu. Ancak yaşanan olaylar, Birleşik Krallık gibi Avrupa ulkelerinin Huawei ile ilgili konuları iki kez duşunmesine neden oluyordu. Hatta Birleşik Krallık, kısa bir sure once Huawei'nin ulkedeki 5G altyapısından men edilmesini oyladı. Yaşanan surecte ABD yonetiminin ceşitli lobi calışmaları yaptığı ve Huawei'yi daha da koşeye sıkıştırmaya calıştığı da ortaya cıkmıştı. Bununla birlikte oylamadan cıkan sonuc, Huawei'nin lehine oldu.
Şimdiyse konuyla ilgili olarak, Huawei'nin Avrupa ust duzey yoneticilerinden Abraham Liu'dan cok onemli acıklamalar geldi. Liu, Bruksel'de yaptığı acıklamalarda Huawei'nin, Avrupa'ya her zamankinden daha fazla bağlı olduğunu ifade etti. Yaptığı acıklamalarda aldıkları bir karardan da bahseden Liu, Huawei'nin Avrupa'ya uretim usleri kuracağını ilan etti. Huawei, Avrupa'daki uretim tesislerinde 5G uzerinde calışmalar yurutecek.
Liu, Avrupa'nın farklı bolgelerinde kurulacak uretim tesislerinde Avrupa'ya ozel ve doğrudan Avrupalı olan 5G donanımlarının uretileceğini vurguladı. Liu'ya gore uretilecek 5G donanımları Avrupalı tuketicilerin tum ihtiyaclarını karşılayacak şekilde olacak.
Huawei, bir suredir uzerine calınan lekeden kurtulmak istiyor. Cunku casusluk iddiaları sadece ulke yonetimlerini değil tuketicileri de doğrudan etkiledi. Ayrıca Google Servisleri'nin Huawei telefonlarda kullanılamaması da tuketicilerde onemli bir tedirginlik yaratıyor. Tum bu sorunları geride bırakmak isteyen Huawei, cozum olarak Avrupa'ya yaklaşacak gibi gorunuyor.
Huawei, akıllı telefonlarının yanı sıra 5G teknolojileri uzerine de onemli calışmalar yurutuyor. Hatta şu sıralar, 5G ağları kurabilen telekomunikasyon şirketlerinin sayısı bir elin parmaklarını gecmiyor ve Huawei de bu şirketlerden bir tanesi. Dolayısıyla ceşitli ulkelerin, 5G teknolojileri icin Huawei ile calışmaları adeta bir zorunluluk.
Huawei, Avrupa'ya Uretim Usleri Kuracağını Duyurdu
Huawei0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei, Avrupa'ya Uretim Usleri Kuracağını Duyurdu