Van'ın Bahcesaray ilcesinde duşen cığın altında kalan iş makinesinden imkanlarıyla yaralı kurtulan kepce operatoru Bahattin Karagulle, 25 dakika cığ altında kaldıktan sonra camı kırarak aractan cıkabildiğini soyledi.
Van Bolge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Karagulle, yaşadıklarını anlattı.
Gorentaş bolgesinden Bahcesaray'a doğru gittiklerini belirten Karagulle, yoğun fırtına ve tipinin yolda etkili olduğunu vurguladı.
[h=3]"MİNİBUS SURUCUSUNE ZİNCİRLERİNE TAK GERİ DONELİM DEDİM"[/h] Karabet bolgesine vardıklarında bir minibusun yol kenarında durduğunu ve surucusunun zincir takmaya calıştığını aktaran Karagulle, şunları kaydetti:
"Şantiye şefimiz ve ekip başımız arkamdan geliyordu. Minibusu gectikten kısa sure sonra ani bir cığ geldi. Duraksadım sonra yolu acayım diye devam ettim. Daha once olmuş bir kazayı tespit etmemiz gerekiyordu. Cığın cok buyuk olduğunu gorunce ikinci makinaya ihtiyacımız olduğunu duşundum. Geri gelerek şefe ilettim. Onlar ikinci makine icin harekete gecti, ben de orada kaldım. Minibus surucusune zincirlerini tak geri donelim dedim. Cunku yolda yoğun tipi vardı, goruş yoktu. Minibus surucusu 'istersen bir daha dene yolu acabilirsen belki evimize ulaşırız yanımızda cocuklar var' dedi.
[h=3]"İKİNCİ KEZ CIĞ DUŞTU"[/h] Yolu acmak icin harekete gectiğinde ikinci cığın duştuğunu belirten Karagulle, "Hareket ettiğim anda cığ duştu ve ne olduğunu anlayamadım. Makine dereye yuvarlandı. Bir sure bekledim, minibustekiler gelir beni kurtarır diye duşundum. 20-25 dakika bekledikten sonra kendi imkanlarımla cıkmaya calıştım. Camı kırarak cıktım, uzerimde biraz kar tabakası vardı. Işık gorunce cekicin sapıyla kırıp cıktım. Minibusu aradım ancak bulamadım. Sonra yola cıktım ve koye doğru yurumeye başladım. Gelen bir minibuse bindim ve durumu anlattım. Beni hastaneye yetiştirdiler sonra da gerekli yerlere haber verdiler." ifadelerini kullandı.
[h=3]"19 TONLUK ARACI SURUKLEDİ"[/h] Karagulle, arkasından sadece minibusun geldiğini, başka aracın olmadığını dile getirerek "Minibuste 2 cocuk gordum camın onunde. Yaklaşık 10 kişilik grup vardı. Surucuyle, belediyede calışan greyderci arkadaş zincir bağlıyordu. Cığ esnasında onlara ne oldu bilmiyorum. Cok buyuktu. Kullandığım makine 19 ton ağırlığında. Onu fırlattıysa daha kucuk tonajlı aracların durumu ne olur bilemiyorum." diye konuştu.
Cığ nedir? Cığ duşmesinden nasıl korunulur? Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Cığ altından sağ kurtulan operator yaşananları anlattı
Cığ altından kendi cabalarıyla kurtulan operator: Minibusu aradım ancak bulamadım
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cığ altından kendi cabalarıyla kurtulan operator: Minibusu aradım ancak bulamadım