Meteoroloji Genel Mudurluğu'nden yapılan uyarıların ardından yurt genelinde yoğun kar yağışı etkisini gostermeye başladı. Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte tatil haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Erzincan, Ağrı, Kayseri, Sivas, Bingol, Van ve Tunceli'nin bazı ilcelerinde okullar bir gun sureyle tatildi.
[h=3]ERZİNCAN'DA OKULLAR BİRGUN TATİL EDİLDİ[/h] Erzincan genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle Carşamba gunu okullar bir gun sureyle tatil edildi.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada 05 Şubat 2020 Carşamba gunu okulların tatil edildiğini belirtti.
Vali Arslantaş, attığı tweette, "Yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle oğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması icin Erzincan il genelinde 05 Şubat 2020 Carşamba gunu eğitime 1 gun ara verilmiştir." dedi.
[h=3]AĞRI[/h] Ağrı'nın Hamur ilcesinde koy okullarında ve okullarına taşımalı olarak gelen oğrenciler icin eğitime bir gun ara verildi.
[h=3]KAYSERİ[/h] Kayseri'nin Pınarbaşı ilcesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Mudurluğu yetkililerinden alınan bilgiye gore, yoğun kar yağışı nedeniyle bugun Pınarbaşı ilcesindeki tum okullar tatil edildi.
[h=3]SİVAS[/h] Ote yandan Sivas'ın Zara ilcesinde de taşımalı eğitim yapan okullarda, kar yağışı nedeniyle bugun eğitime ara verildi.
[h=3]BİNGOL[/h] Bingol'un Kiğı ilcesinde taşımalı eğitim goren oğrenciler ile hamile ve engelli kamu personelinin, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.
Bingol genelinde etkili olan kar yağışının ardından Kiğı ilcesinde de taşımalı eğitime 5 Şubat Carşamba (yarın) gunu ara verildiği acıklandı.
Kiğı kaymakamlığından yapılan acıklamada, "Kiğı ilcemizde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 5 Şubat Carşamba gunu taşımalı eğitim goren oğrencilerimiz ile hamile ve engelli kamu gorevlileri idari izinli sayılacaktır" denildi.
[h=3]TUNCELİ[/h] Tunceli'nin Ovacık ilcesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların, 5 Şubat'ta (yarın) tatil edildiği bildirildi. Ote yandan yağışların hafta sonuna kadar ara ara devam etmesi beklendiği aktarıldı.
[h=3]VAN[/h] Van'da akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kentte ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Aynı zamanda engelli ve hamilelerde yarın idari izinli sayılacak. Van Valiliği'nden yapılan acıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Şubat 2020 tarihinde bir gun sureyle tatil edildi. Engelli ve hamiller de idari izinli sayılacak" denildi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Kar yağışı etkisini gostermeye başladı! Tatil haberleri peş peşe geldi