Zula ’ya yeni başlayacaklar icin Zula hesap acma ve kayıt olma işlemlerini en ince detayına kadar acıklıyoruz. Son donemde cıkardığı Zula Mobile ile tekrar gundeme gelen oyun, normal kayıt dışında Facebook ile oturum acmayı da destekliyor. Zula'da hesap acamıyorum diyenler bu yontemi kullanabilirler. Diğer yontemi ise birazdan ayrıntılı bir şekilde acıklayacağız.
Yerli ve milli oyun olarak bilinen Zula, sadece Turkiye ’de değil aynı zamanda yurt dışında da geniş bir oyuncu kitlesine sahip. Oyunun bir de e-spor macları duzenleniyor. Sıfırdan Zula hesabı acan herkes, kendini geliştirdikten sonra turnuvalara katılabilir hatta e-sporcu bile olabilir. Gelin şimdi Zula hesap acma nasıl yapılır, Zula nasıl indirilir gibi soruların cevaplarını ayrıntılı bir şekilde verelim.

[h=2]Zula hesap acma nasıl yapılır?[/h] Zula Oyun sitesine gidin ve sağ ustte yer alan 'Kayıt Ol' seceneğine tıklayın. Sizden istenen bilgileri girin. 'Kullanıcı Sozleşmesi ve Davranış Kuralları'nı onaylayın. 'Hesap Oluştur' seceneğine tıklayın. Acılan sayfadan 'Zula Ucretsiz İndir' seceneğine tıklayın. [h=3]1. Adım: Zula Oyun sitesine girin[/h]
Zula hesap acma işlemleri internet sitesi uzerinden yapılıyor. Sadece Steam ’de oyunu oynamak istediğiniz zaman bunu istemci uzerinden yapabiliyorsunuz. Bunun dışında herkes oyunu indirmeden once Zula hesabı acmalı. Zula Oyun sitesine girdikten sonra sağ ust kısımda bulunan 'Kayıt Ol' seceneğine tıklayın.
[h=3]2. Adım: Zula hesap bilgilerinizi girin[/h]
'Kayıt Ol' seceneğine tıkladıktan sonra gelen sayfada artık Zula hesap bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Kullanıcı adı, herkes tarafından gorulecek Zula isminiz olacak. Bu nedenle havalı ve akılda kalıcı bir kullanıcı adı belirlemeyi unutmayın. E-posta adresinizi ve şifrenizi de girdikten sonra sırada 3. adım var.
[h=3]3. Adım: Kullanıcı Sozleşmesi ve Davranış Kuralları'nı onaylayın[/h]
Program veya oyun fark etmeden hesap acarken aslında hepimizin es gectiği ve okumadığı bu sozleşmeleri mutlaka okuyun. Ozellikle 'Davranış Kuralları' icerisinde nelerin yasak olduğu ve yasaklı davranışta bulunursanız ne kadar sure ceza alacağınız yazıyor. Bunun dışında Zula duyurularını almak istiyorsanız 2. seceneği de secebilirsiniz. İstemiyorsanız direkt 'Hesap Oluştur' diyebilirsiniz.
[h=3]4. Adım: 'Zula İndir' seceneğine tıklayın[/h]
Hesabımızı oluşturduk. Artık tek yapmamız gereken, oyunu indirmek ve oynamak. Burada dikkat edilmesi gereken şey ise Zula hesap acma hediyesi. Yani yeni bir hesap acarken hediyeler kazanıyorsunuz. Bunun icin de oyunu indirmeniz gerekiyor ancak oyunu daha once indirdiyseniz yine aynı sayfada yer alan oyunu daha once indirdiğinizi belirten seceneğe tıklamanız gerekiyor.
[h=3]Zula hesap acma Facebook ile nasıl yapılır?[/h]
Yukarıda anlattığımız adımları yapıp Zula'da hesap acamıyorum diyenler varsa Facebook hesabı ile giriş yontemini deneyebilir. Bu yontemde Zula hesap acma işlemi giriş sayfasından yapılıyor. Zula giriş sayfasına girdikten sonra aşağıda yer alan 'Facebook ile bağlan' seceneğine tıklayarak yeni Zula hesabı oluşturabilirsiniz.
[h=2]Zula Oyun nedir?[/h]
Zula Oyun, tamamen yerli ve milli olan bir FPS oyunudur. Oyun, grafik ve icerik olarak Counter-Strike: Global Offensive'e benzese de kendine has karakterleri ve haritaları ile geniş oyuncu kitlesine sahip. Oyun iki grubun birbirleriyle olan savaşını konu oluyor. Bu gruplardan biri, iyi kahramanlarımızın oluşturduğu Zula Birliği; bir diğeri ise kotulerin yer aldığı Gladyo. İki grupta da tanıdık karakterler var.
Zula, sadece karakterleriyle değil aynı zamanda haritalarıyla da dikkat cekiyor. Oyuna son olarak populer dizi Cukur ’dan Cumali ve Azel karakterleri dÂhil oldu. Ayrıca Zula Cukur Haritası da oyuna eklendi. Aynı zamanda Zula Super Lig ’de Galatasaray Espor, 1907 Fenerbahce gibi takımlar var.
[h=2]Zula sistem gereksinimleri:[/h] [h=4]Minimum:[/h] İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 İşlemci: Pentium 4 2.4 GHz / Athlon XP 2500+ Bellek: 2 GB Ekran Kartı: Graphics Intel HD Sabit Disk: 1 GB [h=4]Onerilen:[/h] İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 İşlemci: Pentium 4 3.0 GHz / Athlon XP 3000+ Bellek: En az 4 GB Ekran Kartı: Graphics Intel HD 4000 Sabit Disk: En az 2 GB Zula sistem gereksinimlerine bakınca 'tost makinesi' diye tabir ettiğimiz bilgisayarlarda bile calışabilir olduğu gozukuyor. Belki de oyunun cok sevilmesinde bunun da bir katkısı olmuş olabilir. Piyasadaki diğer FPS oyunlarını oynamak icin yuksek donanımlı bilgisayarlar gerekirken Zula icin normal bir bilgisayar bile yeterli.
[h=2]Zula nasıl ve nereden indirilir?[/h]
Zula ’yı indirmek icin uc yol var. Birincisi; hesap oluşturma işleminden sonra oyun, size Zula hesap acma hediyeli bir indirme bağlantısı veriyor. Buradan oyunu direkt indirebilirsiniz. İkinci yontemde ise Zula Oyun sitesinde sağ ust kısımda yer alan 'Hemen İndir' seceneğinden oyunu indirebilirsiniz. Bu seceneğe tıkladıktan sonra hesabınız yoksa once Zula hesap acma işlemi yapmanız gerekiyor. Hesabınız varsa sağdaki 'İndir' seceneğine tıklayın.
Son yontem ise Steam Mağazası ’ndan Zula indirmek. Bu yontemi kullanmak istiyorsanız ayrı bir client indirmenize gerek kalmıyor. Steam ’deki diğer oyunlarınız gibi oyunu Steam Kutuphanesi ’nden her zaman oynayabilirsiniz. Hesap bilgileriniz de mevcut Steam hesap bilgileriniz uzerinden kuruluyor. Zula'yı hesap acmadan oynamak mumkun değil. O yuzden once hesap acmalısınız.
Zula hesap acma, kaydolma ve giriş işlemlerini ayrıntılı bir şekilde aktardık. Dilerseniz Zula Mobile hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Zula Mobile ’dan sonra yeniden yukselişe gecen ana oyun, gelecekte de adından sıkca soz ettirecek gibi duruyor.