Parti grubunda gundeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu, son gunlerde farklı iddialarla gundeme gelen Kızılay'a yonelik sert sozler sarf etti. Elazığ'da deprem bolgesine gercekleştirdiği ziyaretine değinen Kılıcdaroğlu, "Kızılay ne zaman bir afet olsa her zaman oradaydı. 152 yıllık koklu bir kurumdan bahsediyoruz. Deprem bolgesinde tek bir Kızılay cadırı gormedim" ifadelerini kullandı.
Kızılay, Başkent Gaz'ın Ensar Vakfı'na bağışladığı 8 milyon dolarlık bağışa aracı olmasının ardından tartışmaların odak noktası haline geldi. Kimi cevreler, Başkent Gaz'ın Kızılay aracılığı ile Ensar Vakfı'na bağışta bulunduğu icin vergiden muaf olduğu gerekcesiyle vergi kacırmakla sucladı. Kızılay, Başkent Gaz ve Ensar Vakfı konuyla ilgili yaptığı acıklamalarda bağış işlemini doğruladı ve yapılan eylemin tamamen hukuki olduğunu soyledi.
[h=3]DEPREM GUNDEMİ UZERİNDEN KIZILAY'A ELEŞTİRİ[/h] CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu ise Kızılay'ı deprem gundemi uzerinden eleştirdi. Kılıcdaroğlu deprem bolgesinde Kızılay'ın cadırı olmadığını dile getirdi.
Kılıcdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
Deprem bolgesindeyken ciddi eleştiriler aldım. Ben bu kursude vatandaşların sorduğu bir soruya siyasi iktidarın cevap vermesi gerektiğini soyledim. Deprem vergilerinin nereye harcadığınız vatandaşa acıklayın dedim. En ağır eleştiriyi aldım. AFAD'a teşekkur ederim. Her yerde cadırları vardı. Kızılay'ın değil AFAD'ın cadırları vardı. Kendilerine teşekkur ediyorum.
Hatırlıyorum okulda oğrenciyken oğretmenlerimiz bize Kızılay kumbarası verirdi gider para toplardık, o paralar tutanakla Kızılay'a teslim edilirdi. 152 yıllık bir kurumdan soz ediyorum. Koklu bir kurumdan soz ediyorum. 152 yıllık bir kurum bugun hangi durumda? Deprem bolgesine gittim, iki gun orada kaldım, bir tek Kızılay cadırı dahi yok. Bu kurum tarihi kokleri olan bir kurum. İnsani bir kurumdur, gonullulerin calıştığı, fakirin derdine cozum ureten bir kurumdur. Bugun sıcak siyasetin gobeğinde. Nasıl uzulmez, nasıl hayıflanmazsınız. 152 yıllık bir kurum bu hale mi duşmeliydi?
Sadece sorun cozulsun diye verdikleri para 100 bin doların uzerinde. Kira oduyorlar. Binanın sahibi diyor ki burası tarihi bir yerdi mahfettiniz. Al 100 bin doları sus diyorlar. Kızılay boyle miydi? Yoneticileri astronomik ucretler alıyorsa iş gonullulukten cıkıyor. Luks maaşlar, arabalar hepsi var burada. Kaynaklar kime gidiyor? Varlıklara. Kendileri kullanıyor.
[h=3]"KIZILAY, KACIRMAYA NASIL PARAVAN OLUR?"[/h] Değerli arkadaşlarım bir şey daha var son gunlerde dile gelen. Kızılay'ın bir paravan olarak kullanılması. Ensar Vakfı'na yapılan bağış. Kızılay zaten bağış alan bir kurum neden başka bir yere bağış yapsın? Yurt yapacaksa kendisi yapar. Meneton adasında gokdelen yapıyorlar. Amerika'nın en pahalı yeri. Efendim orada oğrenciler kalacakmış .Yurtta oğrenciler mi kalacak, yoksa saray yandaşları geleceklerini orada garanti altına mı alacaklar. Bu yıl KYK'ya başvuranlardan 60 bin kişi yer bulamadı. Sen bırakmışsın Turkiye'de yurdu Amerika'da yapacağım diyorsun. Bizim Amerika'daki temsilcimiz bu konuyu araştırıyor. Turgev aracılığıyla oyle bir para geldi mi diye? Henuz bulamadı. Gelmemiş. Kızılay gibi bir kurum vergi kacırmaya nasıl paravan olur.
Daha once Man Adası'ndan bahsetmiştim. Devlete vergi odememek icin dolarları buradan gonderdiler, oradan Turkiye'ye getirdiler beş kuruş vergi odemediler. Bunu dile getirdim, belgeselini yaptık, mahkemeden yasaklama kararını cıkarttılar. O hÂkime de seslenmek isterim. Sende vicdan, ahlak, hukukun kırıntısı var mı acaba ya? Nicin? Duymasın vatandaş! Duyacaklar! Sen milleti mi kandırıyorsun! Arkadaşlarımız araştırma onergesi verecekler. Adım gibi biliyorum, MHP ve AK Parti hayır diyecekler onergeye. Ne gerek var! Erdoğan ve Bahceli diyecekler. Ustelik bağışı yaptığınız yer de cocuk tacizinden sabıkalı olan bir yer. Buna gerekceyi Kızılay başkanı buluyor. Efendim bu bir vergi kacakcılığı değil, vergiden kacınmadır diye. Oğretmişler. Hayır efendim hayır bu acıkca fakir fukaranın hakkının soyulması demektir. 8 milyon dolar Hazine'ye gitseydi, bu 60 bin oğrencinin yurdu yoktu değil mi? Bakın oğrencilere burs veremiyorlar. 285 bin oğrencinin ahdi vardır burada.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Ankara'da belediye şirketi olarak kurulan ve sonra ozelleştirilen Başkent Gaz'ın şartlı olarakKızılay'a 8 milyon dolarlık bağış yaptığı ortaya cıkmıştı. Başkent Gaz, paranın 75 bin dolarını Kızılay'ın almasını, kalan 7 milyon 925 bin dolarını da Ensar Vakfı'na yurt inşaatı yapılması icin transfer etmesini şart koşmuştu.
[h=3]"VERGİ KACIRMAK BAŞKA, VERGİDEN KACINMAK BAŞKA"[/h] Kızılay Başkanı Kerem Kınık, katıldığı bir TV programında bağış haberlerinin sorulması uzerine "Vergi kacırmak başka, vergiden kacınmak başka" ifadelerini kullanmıştı.
[h=3]ENSAR VAKFI: FETO İLE MUCADELEDE KULLANILDI[/h] Ensar Vakfı'ndan bağış haberleriyle ilgili yapılan acıklamada soz konusu para ile ABD'de bir arsa satın alınarak oğrenci yurdunun yapımına başlandığı ifade edildi. Ensar Vakfı, yurdun FETO ile mucadele kapsamında inşa edildiğini soyledi.
Kızılay Başkanı Kınık, 8 milyon dolarlık bağış yapılarak vergi kacırıldığı iddialarına yanıt verdi Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ensar Vakfı'na bağış yapıldığı haberlerini doğruladı Kızılay'ın Ensar Vakfı'na bağışladığı 8 milyon doların son adresi ABD olmuş Kızılay uzerinden Ensar Vakfı'na bağış yapan Başkent Gaz'dan acıklama: Hukuka ve vicdana uygun 8 milyon dolarlık bağışla gundeme gelen Kızılay'da bu kez cinsel istismar skandalı! [h=4]Haber Videosu[/h]: Kılıcdaroğlu'ndan Kızılay'a yonelik sert sozler: Deprem bolgesinde tek bir cadırını gormedim
Kılıcdaroğlu'ndan Kızılay'a yonelik sert sozler: Deprem bolgesinde tek bir cadırını g
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kılıcdaroğlu'ndan Kızılay'a yonelik sert sozler: Deprem bolgesinde tek bir cadırını g