Manisa'nın Şehzadeler ilcesinde oturan evli Melis Şafak (30), erkek egemenliğinin ağır bastığı kasaplık sektorunde başarısıyla one cıkıyor. 13 yıl once girdiği supermarketin et reyonunda tezgahtar olarak işe başlayan Şafak, her gecen gun kendini geliştirdi. Bir sure once kasaplık belgesini alan Şafak, kendi ismini verdiği iş yerini 24 Ocak'ta, ilcenin Utku Mahallesi'nde actı. Etleri ozen ve titizlikle keserek isteğe gore ustalıkla hazırlayan Şafak, kendini tanımayan bazı muşterilerin kadın bir kasabı karşılarında gorunce şaşırdığını sonra işini gorunce tebrik ettiğini soyledi.
[h=3]"İŞİME AŞIK BİR İNSANIM"[/h] İşini severek yaptığını anlatan Melis Şafak, "Buyuk bir marketin et reyonunda işe başladım, kendimi cok mutlu hissettim. Kendi başıma buyukbaş, kucukbaş hayvan kesmeyi oğrendim. En buyuk hayalim, dukkan acmaktı. Cok şukur başardım. Dukkana giren insanlar şaşırıyor. 'Kadından kasap mı olur' diyor. Ben de niye olmasın, kadınlar istediği zaman her işi başarabilir diyorum. Kadınlar satır da tutar, et de doğrar. Hemcinslerim hic cekinmeden istedikleri işe girebilirler. Ben işime aşık bir insanım. İşimi cok seviyorum" dedi.
[h=3]MUŞTERİLERDEN TAM NOT[/h] Muşterilerden Mehmet Memiş Aslan (49), "Valla dukkana ilk kez geldim. Kadın kasapla karşılaştım. Bence cok guzel bir şey tebrik ediyorum. Bu işi genellikle erkekler yapıyor. Şaşırdım doğrusu" diye konuştu.
Mine Şahin (21) ise "Kasaplık mesleğini genelde erkekler yapıyor. Bu mesleği bir kadının yapması cok guzel. Bunu bir başarı olarak goruyorum ve kendisini tebrik ediyorum" dedi.
Muşterilerden Selin Akkaş (21), "Karşımızda kadın kasap gormek bence cok guzel bir şey. Erkeklerin yapabildiği meslekleri artık kadınlar da yapabiliyor. Bence biz kadınlar icin de bu kasap ayrıcalıklı. Cekinerek girmiyoruz. Rahat bir şekilde girerek alışverişimizi yapıyoruz. Kendisini girişim ruhundan dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]"KENTİN TEK KADIN KASABI"[/h] Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyuz, Melis Şafak'ın odaya kayıtlı kentin tek kadın kasabı olduğunu belirterek, "Manisa'da boyle bir kadın girişimci olması bizi memnun etti. Genelde bu işi erkekler yapar. Melis Şafak da bu işi layıkıyla yapıyor. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Dukkana giren gozlerine inanamıyor! Kadın kasabı goren şaşırıp kalıyor