Konya'da, 28 yıllık eşi Veysel Sağdıc'ı (53) uyuduğu sırada başına keserle vurarak, olduren Fadik Sağdıc'ın (47) kızı Saliha Acar (27), annesinin şiddet ve eziyetlere dayanamayıp, babasını oldurduğunu soyledi. Acar, "Biz hep babamın annemi oldurmesinden korktuk. Ama maalesef annem, artık cektiklerine dayanamayıp, babamı oldurdu. Ben de 13-14 yaşımdayken bize de bir şey yapacak diye yastığımın altına meyve bıcağı koyduğumu hatırlıyorum. Olmememiz icin kendisini feda etti" dedi.
Selcuklu ilcesine bağlı Sancak Mahallesi'nde oturan, 3 cocuk annesi Fadik Sağdıc, 6 Eylul 2019 Perşembe gunu saat 23.00 sıralarında, yatağında uyuyan Veysel Sağdıc'ın başına keserle defalarca vurarak, oldurdu. Olayın ardından tutuklanan ve 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşi kasten oldurme' sucundan yargılaması devam eden Fadik Sağdıc, savunasında, eşinin 28 yıldır kıskanclık ve iftiraları ile kendisine eziyet ettiğini belirtti. Sağdıc, "'Evliliğimiz boyunca beni dovuyordu. Surekli asılsız ithamlarda bulunuyordu. Olay sırasında ne olduğunu anlamadım. Kendimde değildim. Ben ne yaptım Allah'ım, diye kendime soylendim. Ben nasıl boyle bir şey yaptım, bilmiyorum. Keşke boyle olmasaydı. Olmeyip yaralı olarak kalsaydı. Cok pişmanım" diye konuştu.
Duruşmaya katılan Veysel Sağdıc'ın kardeşleri de ağabeylerinin dengesiz hareketleri ve inatcı olduğunu belirterek, Fadik Sağdıc'tan şikayetci olmadıklarını soyledi.
[h=3]"GİZLİ KAMERADAN ANNEMİ İZLİYORDU"[/h] Saliha Acar, annesi ve babası arasında yaşananları DHA muhabirine anlattı. Acar, annesinin, babasının kıskanclığı ve şiddet uygulaması nedeniyle 28 yıldır evde dort duvar arasında hapis hayatı yaşadığını soyledi. Babasının eve gizli kamera kurarak, annesini izlediğini belirten Saliha Acar, şoyle konuştu: "Babam surekli kıskanır, iftira atar, annem de inandırmak icin Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin ederdi. Ancak yine de inandıramazdı. Farklı farklı senaryolarla anneme ceşitli iftiralar atardı. Biz babamın annemi oldurmesinden korkarken, annem, babamı oldurmek zorunda kaldı. Annem, babamın son donemlerde gerek fiziki gerekse de cinsel istismarların sonucunda boyle bir şey yaptı. Boşanmalarını cok istedim, cok uğraştım. Başta kabul etti sonra ne olduysa vazgecti. Boşansalar bile annemin peşini bırakmazdı. Cok takıntılı bir adamdı. Kafasında her şeyi kurardı. Eve gizli kamera kurmuş, 1 ay boyunca annemi o kameradan seyretmiş. Guya komşularımızla bodrum katında buluşuyormuş. Hicbir şey bulamadı. Annem oyle bir şey yapmazdı. Evin banyosunda kalem şeklinde gizli kamera gordum. Cok korktum. Duşa girdiğim zaman korkumdan her yeri havluyla kapatıyordum."Babasının psikolojisinin iyi olmadığını dile getiren Acar, "Buyu kitaplarıyla cok uğraşırdı. Evden cok sayıda buyu kitabı cıktı. Psikolojisi cok bozuktu; ama bunu kabul etmedi. 'Şizofrensin, senin tedavi olman lazım' dedim. Bunları kesinlikle kabul etmedi" dedi.
[h=3]"BEN DE KATİL OLABİLİRDİM"[/h] Cocuk yaşlarda annesini koruyabilmek icin yastığının altına meyve bıcağı koyduğunu hatırladığını belirten Acar, "Annemi koruyamadık. Cocukken annemi doverdi. Araya girmeye calışırdık. Bizi 'Aradan cekilin' diye bir koşeye fırlatırdı. Sizi de ezerim, derdi. Annem bizi dovmesin, diye odadan cıkartırdı. Annemin her yeri morarırdı. Komşular sorduğunda 'Kapıya vurdum' derdi. Annem 16 yaşındayken istemediği halde babama verilmiş. 28 yıl boyunca surekli şiddet ve iftiraya maruz kaldı" diye konuştu. Annesinin, olayın ardından telefonla kendisini arayıp, bilgi verdiğini soyleyen Acar, "Annem, beni arayıp, 'Babanı oldurdum, gel' dedi. Annemin telefondaki o hıckırıkları ve ağlaması 5 aydır kulağımdan gitmiyor. 'Dayanamadım annem, size ya da bana zarar verecekti' dedi. Bizim cocukluğumuz hep annemin dayağıyla gecti. Ben koruyamadım annemi. 13-14 yaşlarındayken artık bu kavgaların, şiddetin cok olduğu donemlerde, annemin yuzu gozu morardığı donemlerde ben annemi koruyabilmek icin yastığımın altına meyve bıcağı koymuştum. Cok caresizdim. Kimseye soyleyemedik. Ben o donem annemi koruyabilmek icin babamı oldurebilirdim. Belki katil olabilirdim. Damadından bile annemi kıskanırdı. Benim eşim o eve gidemezdi ya da annem bize gelemezdi" dedi.
[h=3]"ANNEM CEZAEVİNDE OLMAYI KESİNLİKLE HAK ETMİYOR"[/h] Saliha Acar, sozlerini şoyle surdurdu: "16 yaşındaki erkek kardeşim, babam annemi her dovduğunde uzuntuden kendi vucuduna zarar vermiş. Ortanca kardeşim ise babamın dayaklarından o kadar etkilenmiş ki gece en ufak bir seste sıcrayarak ayağa kalkıyor, 'Babam, anneme bir şey yaptı, babam annemi yine dovuyor mu?' diyor. Onceden mahallede başkasına gelen bir ambulansın sesini duyduklarında kardeşlerim, 'Babam annemi oldurdu mu?' diyerek koşarak eve gelirlerdi. Annemi sağ olarak gorduklerinde sevinirlerdi. Annem cezaevinde olmayı kesinlikle hak etmiyor. Annemin serbest bırakılmasını istiyorum. Annem hem kendisini hem bizi korudu; olmememiz icin kendini feda etti."
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Eşini keserle olduren kadının kızı: Olmememiz icin kendisini feda etti
Eşini keserle olduren kadının kızı: Olmememiz icin kendisini feda etti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Eşini keserle olduren kadının kızı: Olmememiz icin kendisini feda etti