Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV'de İsmail Kucukkaya'nın sunduğu Calar Saat programına konuk oldu. Gundeme dair bir cok konuyu değerlendiren Davutoğlu, yayınladığı manifesto sonrasına ilişkin carpıcı iddialarda bulundu.
[h=3]"AK PARTİLİLER 'ELİNİZE SAĞLIK' DİYE ARADI"[/h] Ahmet Davutoğlu, "Manifestoyu yayınladıktan sonra cok sayıda AK Partili ust duzey yetkili Sayın başbakanım elinize sağlık biz bunları soylemek istiyorduk soyleyemiyorduk dedi. Hepsi şu anda gorevde. Bu halden cıkmak lazım. İkili bir hayat suren insanlardan cozum cıkmaz. Beni cok uzen bir şey, ovgu gibi soylendi ama uzen bir şey. Son donemde goruştuğum herkes cesaretinizi kutluyoruz diyorlar. Parti kurmak cesaret işi ise bu ulkede demokrasi yoktur. Parti kurmak baskı altına alınmamalıdır. Bu millete borcumuz var. Bu borcu odemek icin yola cıktık. Bunun icin de herkesi kapsayan bir kadro oluşturmak lazım" ifadelerini kullandı.
[h=3]"ŞAHSIMA PROPAGANDA İŞLENDİ"[/h] Davutoğlu kendisine yoneltilen, "Bu işin sorumluluğunda Ahmet Davutoğlu'nun etkisi nedir?" sorusuna, "Gorev zamanımda ne yapmış etmişsem sorumluluktan kacmam. Başbakanlığı bıraktıktan sonra ana akım medyada ilk defa bir programa katılıyorum. Dolayısıyla 3.5 yıldır tek taraflı bir propaganda işledi. Peliklan ve cevresi butun sucu şahsen benim uzerime yuklemeye calıştı. En kolay eleştirilebilir kimse ona yoneldiler. TC bir devlet, bir geleneği var. O donemde cumhurbaşkanı 3 başbakan gecmiş 4 genelkurmay başkanı gecmiş ve tek sorumlusu bir kişiye atfediliyorsa burada samimiyet olmaz. 3.5 yıl kara propaganda işlendi" şeklinde cevap verdi.
[h=3]"HATA YAPILDIĞINI DUŞUNMUYORUM"[/h] "Suriye konusunda yanlış mı yonlendirildiniz?" sorusuna, "Ben diplomasisinden sorumluyum. Ben dışişleri bakanıyken bizim acımızdan bir hata yapıldığını duşunmuyorum. Uluslararası toplumun bu kadar buyuk insanlık suclarına bu derece sessiz kalacağını duşunmedik. Amerikan sitem icindeki başkanlık secimleri esnasındaki tablo Suriye'de onemli olcude etkili oldu .Bu konularda cok daha kararlı bir tutum bekledik. Turkiye'nin bir değerlendirme hatası varsa bu ulkelerin de insani hataları var" yanıtını verdi.
[h=3]"ERDOĞAN İLE GORUŞ AYRILIĞIMIZ OLDU"[/h] "17 Aralık surecinde dort bakanla ilgili iddialarla ilgili siz 'Yuce divana gidilsin' dediniz. Erdoğan ile bir goruş ayrılığınız oldu mu?" sorusunu ise,"En doğru yolun yuce divanda aklanmak olduğu kanaatindeydim. Şu anda da oyle duşunuyorum. Bir takım iddialar varsa ve bu iddialar aklandığında kamuoyu vicdanı rahat eder. Burada bir goruş ayrılığımız oldu, doğru" ifadeleriyle cevapladı.
Davutoğlu cephesinden İdlib'de tırmanan gerilimle ilgili ilk yorum: Acık mesaj gondermenin vakti geldi Ahmet Davutoğlu'nun partisinin genel merkez binası belli oldu Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu yeni partinin Kurucular Kurulu listesi ortaya cıktı
Davutoğlu: AK Partili ust duzey yetkililer, 'Sayın Başbakanım elinize sağlık biz bunl
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Davutoğlu: AK Partili ust duzey yetkililer, 'Sayın Başbakanım elinize sağlık biz bunl