Diyarbakır'da Cin'den gelen bir kişi Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'nde alarma gecildi.
[h=3]BULUNDUĞU KAT KAPATILDI[/h] Seyahat icin Cin'e giden M.B. (32) isimli vatandaş, 12 gun once Turkiye'ye dondu. Daha sonra Diyarbakır'a gelen M.B., yuksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Koronavirusu taşıdığını duşunen hasta hemen tedavi altına alındı. M.B. tetkiklerinin yapılması icin hastanede bekletilirken, bulunduğu kat tedbir amacıyla giriş cıkışlara kapatıldı.
[h=3]"TETKİKLER YAPILIYOR"[/h] Diyarbakır İl Sağlık Muduru Cihan Tekin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı acıklamada, M.B.'nin Cin'den geldiğini soyledi. Hastanın Cin'den gelmesi sebebi ile panikle hastaneye başvurduğunu kaydeden Tekin, "Hastada herhangi bir belirti yok. Panik halinde Cin'den de geldiği icin hastaneye başvurmuş acaba bende de var mı diye. Şu an icin tetkikleri yapılıyor, aktif bir bulgu yok. Bizim duşuncemiz negatif yonde. Tetkiklerin ardından vatandaşı evine gondereceğiz ve kulucka donemi olan 14 gunluk sureyle takibe alacağız" dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Cin'de, yeni tip koronavirus salgını nedeniyle can kaybı 361'e, virus bulaşan kişi sayısı 17 bin 205'e yukselmiş, virusun tespit edildiği kişi sayısı dunya genelinde ise 17 bin 300'u aşmıştı.
Yeni tip koronavirus, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Urunleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın gorulduğunu acıklamış ve pazarı kapatmıştı.
Salgın nedeniyle cok sayıda hava yolu şirketi Cin'e ucuşlarını askıya almış, Dunya Sağlık Orgutu de "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Diyarbakır'da bir kişi koronavirusu şuphesiyle hastaneye başvurdu
Diyarbakır'da bir kişi koronavirusu şuphesiyle hastaneye başvurdu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Diyarbakır'da bir kişi koronavirusu şuphesiyle hastaneye başvurdu