CHP Erzurum İl Kongresi 2 Şubat Pazar gunu Palan Otel'de gercekleşti. Gazeteci Orhan Bozkurt ile Bulent Oğuz'un başkan adaylığı icin yarıştığı secimde, divan başkanlığını CHP Mersin Milletvekili Mursel Alban yaptı. Secim oncesi kursuye cıkarak bir konuşma yapmak isteyen Bozkurt, salonda bulunan bazı partililer tarafından konuşturulmak istenmedi. Bu kişilere, "Siz kimsiniz, delege ve partili bile değilsiniz" diyen Bozkurt'a tepki gosteren 15-20 kişilik grup saldırıya gecti.
[h=3]BAŞKAN ADAYI SALONDAN CIKARILDI[/h] Salonda yaşanan arbede sırasında araya girenler başkan adayı Bozkurt'u salon dışına cıkardı. Saldırı anında Bozkurt'un eşi Merve Bozkurt, yere duşererek ayağını burktu. Salonda yaşanan arbede araya girenlerin mudahalesiyle guclukle yatıştırıldı.
[h=3]"20-30 KİŞİ UZERİME YURUDU"[/h] Olayların sona ermesinden sonra yapılan secimde CHP İl Başkanlığını 55 oyla Bulent Oğuz kazandı. Secimde 50 delegenin oyunu alan Orhan Bozkurt, olaylar sebebiyle 10-15 delegenin korkarak salondan ayrıldığını belirtti. Secim oncesi şahsına yonelik tehditler olduğunu soyleyen Bozkurt, "Kongre salonu biraz gergindi. Birinci konuşmalar yapıldı, ikinci kez kursuye cıktığımda karşılıklı sataşmalar oldu. Bir anda organize bir şekilde 20-30 kişi uzerime yurumeye calıştı. Delegeler araya girerek beni salondan cıkardı. Dakikalarca yangın merdiveninde bekledim. Divan başkanının tarafgir tutumu da dikkat cekiciydi" dedi.
[h=3]"LİNC GİRİŞİMİNDEN ZOR KURTULDUK"[/h] Konuşması sırasında her turlu hakarete maruz kaldığını ifade eden Bozkurt, linc girişiminden kurtulduklarını soyledi. Normalde 121 delegenin oy kullanacağı secimde kendisine 50 oy diğer adaya da 55 oy cıktığını anlatan Bozkurt, 10-15 delegenin oy kullanmadan salondan ayrıldığını soyledi. Bozkurt, "Delegeler yaşananlardan dolayı korkup gitmişler. Boylesi bir ortamda demokrasi yarışı olur mu? Secim Kurulu nezdinde dilekcemi vereceğim. Benim, eşimin, delge arkadaşlarımın can guvenliği yoktu. Tehditle yapılan secimde ne kadar demokratik olur. Genel merkez nezdinde de girişimlerde bulunacağım. Biz CHP'yi bir yerlere taşımak isterken karşılaştığımız muamele cok uzucu" diye konuştu.
[h=3]"YAŞANANLAR CHP'NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINA UYGUN DEĞİL"[/h] Eşine destek olmak icin kongre salonuna gittiğini belirten Merve Bozkurt, saldırının planlı olduğunu ileri surdu. Eşi konuşma yaparken 15-20 kişinin saldırıya gectiğini anlatan Bozkurt, "Yapılanlar linc amaclıydı. Arkadaşlar araya girmeseydi ben de eşim de linc edilecekti. Cok uzulduk gercekten. Yaşananlar CHP'deki demokrasi anlayışına uygun bir davranış değildi. Kadın haklarına onem veren bir partide boyle bir manzaranın yaşanması uzucu" dedi.
[h=3]TARTIŞMA VAR ARBEDE YOK[/h] CHP kongresinde yaşanan olaylarla ilgili acıklamada bulunan İl Başkanı Bulent Oğuz, tartışmalar olduğunu ancak arbede yaşanmadığını soyledi. Oğuz, acıklamasında şunları ifade etti:
"CHP olarak butun kongrelerimiz sadece delegeler, milletvekilleri, partililer değil butun vatandaşlara acık kongredir. Bu kongrelere herkes gelebilir. Divan başkanımız soz hakkı olanlara soz verdi. İster istemez atışmalar, tartışmalarlar 'Ben iyi yaptım, sen yapamadın' turunden tartışmalar oldu. Sonucunda herhangi bir arbede, darp olmadan tartışmaları biz kapattık."
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Erzurum'daki CHP İl Kongresi'de arbede cıktı, başkan adayı salondan cıkarıldı
Erzurum'daki CHP İl Kongresi'de arbede cıktı, başkan adayı salondan cıkarıldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erzurum'daki CHP İl Kongresi'de arbede cıktı, başkan adayı salondan cıkarıldı