Elon Musk ’ın sahibi olduğu elektrikli arac ureticisi Tesla, yeni Model Y crossover aracının geleceğini ilk kez gectiğimiz sene duyurmuştu. O zamandan beri aracın tasarımı ve ne zaman cıkacağı merak ediliyordu. Nitekim Elon Musk, bu hafta firmanın gelir duyurusu sırasında yeni aracın teslimatlarına mart ayında başlanacağını soyledi.
Tesla, yayınladığı belgelerde ayrıca yeni Model Y ’nin uretim surumunun ve uretim hattının birkac fotoğrafını gosterdi. Paylaşılan bu gorsel sayesinde mart ayında ilk teslimleri gercekleştirilecek olan yeni Model Y ’nin nasıl goruneceği de doğrulanmış oldu. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan paylaşılan bu gorsele daha yakından bakalım.
[h=2]Yeni Tesla Model Y boyle gorunecek:[/h]
Aracın genel hatlarına baktığımızda buyuk bir yenilik goze carpmıyor diyebiliriz. Bununla birlikte şimdiye kadar iddia edilen Model X ’teki ‘Falcon Wing ’ kapıların da araca eklenmediğini gorebiliyoruz ancak aracın burun kısmı biraz farklı gorunuyor. Bu noktada Elecktrek ’in de belirttiği gibi bazı muşterilerin tercih ettiği, parlak kısımlardan cıkarıldığı 'Chrome Delete' gorunumu, Model Y icin standart olacak.
Ayrıca Model Y ’nin daha onceki testler sırasında goruntulenen ivmeyi kaybetmemesi bekleniyor. Yani duyuru sırasında belirtildiği gibi aracın menzilinin 280 milden (450 km) 315 mile (507 km) yukseleceği tahmin ediliyor. Elon Musk, menzil kapasitesindeki bu artışı Model Y ’nin dort ceker versiyonuna yonelik surekli devam eden muhendislik calışmalarının bir meyvesi olarak nitelendiriyor.
Şu an icin seri uretimleri henuz başlamayan Model Y, soylenenlere gore 0 ’dan 100'e yalnızca 3,5 saniyede ulaşabiliyor. Bu performans değerleriyse aracı sınıfının en iyilerinden biri olmaya aday yapıyor. Mart ayında ilk teslimatları gercekleştirilecek olan Model Y ’nin şirketin vaatlerini yerine getirip getiremeyeceğini de o zaman goreceğiz.
Tesla, Yeni Model Y’nin Uretim Versiyonuna Ait İlk Gorseli Paylaştı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Tesla, Yeni Model Y’nin Uretim Versiyonuna Ait İlk Gorseli Paylaştı