Antalya'nın Gazipaşa ilcesinde sahilde 2 yarasa olusu bulundu. Vatandaşlar koronavirus korkusuyla yarasa olulerinin incelenmesini istedi.
Gazipaşa Koru Mahallesi'nde doğal havuzların da bulunduğu sahilde 2 yarasa olusu bulundu. Hafta sonu sahilde gezen vatandaşlar, olu yarasaları gorunce şaşırdı. 12 santimetre boyunda, kanat acıklığı ise 15 santimetreyi bulan yarasa olulerini gorenler, tedirgin oldu. Yarasa olulerinin alınmasını isteyen vatandaşlar 112 Acil Cağrı Merkezi'ni arayıp durumu bildirdi.
[h=3]"HASTALIĞIN SEBEBİNİN YARASALAR OLDUĞUNU DUYDUM"[/h] Sahilde spor yaparken yarasa olulerini gorup, 112'ye bildirdiğini soyleyen Mustafa Mustafaoğulları, "Sahile gezmeye gelmiştim. Bir yarasa olusune rastladım, tedirgin oldum. Bu gunlerde bir virus olayı var. Cin'de grip hastalığının sebebinin yarasalar olduğunu duydum. Yetkililere de bilgi vermek istedim. Biz vatandaş olarak duyarlılık gosteriyoruz ama sonuc alamadım. Sonra 112'yi aradım. 'Milli Parklar Mudurluğu'nden donecekler' denildi. Şu anda hala bir yetkili gelecek diye bekliyorum" dedi.
[h=3]İKİ FARKLI YERDE GORUNCE ŞUPHELENDİ[/h] Koru sahilinde cocuğuyla gezinti yaparken sahile vurmuş iki farklı yerde yarasa olusu gorduğunu anlatan Burhan Yıldız da "Sahilde oğlumla gundelik yuruyuş yaparken, oğlumla yarasaları gordum. Once birini gordum, gomdum. 20 metre ilerledikten sonra bir tane daha bulunca dikkatimi cekti, yetkililere bildirmek istedim. Sonucta bir hastalık soz konusu" diye konuştu.
Koronavirusten korunmanın yolları! Koronavirusten nasıl korunulur? Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Bir ilce diken ustunde! Farklı noktalarda bulunan 2 yarasa olusu vatandaşları korkuttu
Bir ilce diken ustunde! Farklı noktalarda bulunan 2 yarasa olusu vatandaşları korkutt
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bir ilce diken ustunde! Farklı noktalarda bulunan 2 yarasa olusu vatandaşları korkutt