Akıllı telefon ureticileri, Android işletim sistemini amiral gemilerinde iki yıl, orta ve giriş segment telefonlarda ise genelde bir yıl guncelleme yapıyorlar. Orneğin; Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisi Galaxy S20, Android 10 ile piyasaya surulecek ve son buyuk guncellemesini Android 12 ile alacak.
Android işletim sistemi, acık kaynak kodlu bir yazılım ve geliştiriciler tarafından ozelleştirilebiliyor. Bazı akıllı telefon ureticileri, saf Android'i ozelleştirerek yeni bir isim kullanıyorlar ve bu ozel arayuzleri kullanıcılara sunuyorlar.
Bazı bağımsız geliştiriciler ise ceşitli Android surumlerini ozelleştirerek piyasaya yıllar once surulmuş olan telefonlara guncel bir işletim sistemi sunuyorlar. Şimdi sizlere, Galaxy S2 ve Galaxy Note3 icin hazırlanan yeni bir arayuzden bahsedeceğiz.
Samsung Galaxy S2, 2011 yılında; Galaxy Note3 ise 2013 yılında kullanıcıların hizmetine sunuldu. O donemler elbette Android 10 işletim sistemi yoktu ve kullanıcılar, o gunku Android surumlerini kullanıyorlardı. Aradan yıllar gecti ve soz konusu telefonlar, artık "eski telefon" sınıfına girdi. Bağımsız bir geliştirici grubu, bu iki telefon icin Android 10 tabanlı ozelleştirilmiş bir arayuz geliştirdiler.
Geliştiricilerin yeni arayuzu LineageOS 17.1 olarak isimlendiriliyor ve eğer hala varsa Galaxy Note3 ve Galaxy S2 kullanıcılarına doğrudan Android 10 deneyimi sunuyor. Boylelikle kullanıcılar, neredeyse 10 yıllık olan telefonlarında yepyeni bir arayuz kullanabiliyorlar. Bu tarz işlemler genellikle telefonları garanti dışı bırakıyor ancak soz konusu telefonların zaten garanti suresinin dolduğu duşunulduğunde, tuketicilerin LineageOS 17.1'e sıcak bakacağını soyleyebiliriz.
LineageOS 17.1, şu an icin kararlı olarak tuketicilerin hizmetine sunulmadı. Ancak mevcut test surumleri, dileyen her Galaxy Note3 ve Galaxy S2 sahibi tarafından kullanılabiliyor. Geliştiriciler, LineageOS 17.1'in şu haliyle bile hicbir sorun yaşatmadığını ifade ediyorlar. Ayrıca geliştirici ekip ve bu işletim sistemini test edenlere gore LineageOS 17.1, Galaxy Note3'te varsayılan arayuzden daha iyi calışıyormuş.
Eğer sizler de Samsung Galaxy Note3 veya Galaxy S2 kullanıcısıysanız, Android 10 tabanlı LineageOS 17.1'i hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak orijinal olmayan bir işletim sisteminin her zaman icin bazı risklere gebe olduğunu ve bu sorunların başınızı ağrıtabileceğini hatırlatmakta fayda var. Her şeye rağmen telefonunuzu Android 10'a guncellemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Samsung Galaxy Note3 ve Galaxy S2 İcin Android 10 Custom ROM Yayınlandı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Samsung Galaxy Note3 ve Galaxy S2 İcin Android 10 Custom ROM Yayınlandı