Yeni Intel mikro kod guncelleştirmeleri, son Kasım 2019 guncellemesi ve 2015'te piyasaya surulen masaustu işletim sisteminin orijinal surumu de dahil olmak uzere Windows 10'un neredeyse tum surumleri icin yayınlandı. Ote yandan, 20H1 olarak da adlandırılan yeni Windows 10 versiyon 2004, guncelleştirmeyi almıyor.
Mikro kod guncellemeleri, işlemcilerden kaynaklanan ceşitli kritik guvenlik sorunlarını gideriyor. Microsoft, gecen hafta destek sayfasını guncelledi ve Intel mikro kod guncellemelerinin artık aşağıdaki işlemci aileleri icin mevcut olduğunu ekledi:
Denverton Sandy Bridge Sandy Bridge E, EP Valley View Whiskey Lake U
Intel mikro kod guncellemeleri yalnızca Microsoft Update Kataloğu'ndan indirilebiliyor ve Windows 10 cihazlara Windows Update aracılığıyla sunulmuyor. Guncellemelerin bulunduğu Microsoft Update Kataloğu sayfasına buradan giderek, işletim sisteminizin surumune uygun paketi indirebilirsiniz. Ayrıca işlemcinizin hangi aileden olduğunu bilmiyorsanız, yukarıdaki ailelere ait olan işlemcilerin listesini buradan gorebilirsiniz.
Microsoft ve Intel, kullanıcılara yeni mikro kod guncellemelerini en kısa zamanda yuklemelerini oneriyor. Kurulumu tamamlamak icin sistemin yeniden başlatılması gerekiyor ve bu nedenle yuklemeye başlamadan once cihazınızdaki calışmaları kaydetmenizi tavsiye ederiz. Bu guncelleştirmeler ozellikle donanım hatalarını gidermeyi amaclasa da, Windows 10 icin yeni işletim sistemi guvenlik yamasının 11 Şubat Salı gunu yayınlanması bekleniyor.