İstanbul'da kendini "Robin Hood" olarak tanıtarak yardıma muhtac vatandaşlara yardımlarda bulunan hayırsever şahıs bu kez kendini Trabzon'da gosterdi. Coğunlukla Suriyeli vatandaşların oturduğu Esentepe mahallesinde kendini gosteren Robin Hood cocukların yuzunu guldurdu, bakkal borclarını kapattı.
[h=3]DEPREM BOLGESİNDE DE KENDİNİ GOSTERMİŞTİ[/h] İlk İstanbul'da ardından ise deprem bolgesi Elazığ'da kendini "Robin Hood" olarak tanıtan hayırsever vatandaş, kent merkezi ve koylerde evleri hasar goren depremzedelere zarf icinde para yardımında bulunup bakkal borclarını kapattı.
[h=3]ZARF İCİNDE PARA VERİP BORC KAPADI[/h] Bu sefer ise kendini Trabzon'da gosteren "Robin Hood" kentte coğunlukla Suriyeliler'in yaşadığı Esentepe mahallesinde ihtiyac sahibi vatandaşların borclarını kapattı. Onceki gun geldiği mahallede sokakları gezerek cocuklara 200 TL, evlere ise zarf icinde para veren hayırsever vatandaş, bazı bakkal dukkanlarında ihtiyac sahibi ailelerin borclarını kapattı. Esentepe mahallesinde kendini "Robin Hood" olarak tanıtan hayırseverin sigara icenlere 100 TL, icmeyenlere ise 200 TL verdiği oğrenildi.
[h=3]"YOKSUL AİLELERİ TESPİT ETTİK"[/h] Esentepe mahallesinde bakkal dukkanı işleten ve kendini Robin Hood olarak tanıtan kişiye yardım ederek yoksul aileleri tespit eden Emre Kurt, "Cocuklara dağıta dağıta gittiler. Evlere ise zarfın icinde para verdiler. Sadece ihtiyac sahibi olanlara para verdi. Ben yardımcı oldum. Mahallede beraber dolaşarak yoksul aileleri tespit ettik. İhtiyac sahibi olduklarını belirttiğim 5-6 kişinin veresiye olan borclarını kapattı. Kendisini tanımıyoruz. Tanımak da onemli değil iyilik gizli yapılır. Kendini Robin Hood diye tanıttı. Guzel işler yaptı, Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.
[h=3]"SİGARA İCENLERE 100, İCMEYENLERE 200 LİRA VERMİŞ"[/h] Mahallede esnaflık yapan Muzaffer Kılıc, Robin Hood'un mahalledeki bir bakkal dukkanında duruma olmayan vatandaşların borcunu kapattığını belirterek "Dukkanın onunde dururken karşıda 2 kişi cocukları yanına cağırarak sigara iciyor musun diye sormuş. İcenlere 100 TL, icmeyenlere 200 TL para vermiş. Ben cocuklardan oyle duydum. Bir bakkal arkadaşımız var oraya da giderek duruma olmayan vatandaşların borcunu kapatmış. Esentepe mahallesi Trabzon şehir merkezine en yakın konumda olmasına rağmen gelişmedi. Genelde yoksul ve Suriyeliler kalıyor. Mahallemizde ihtiyac sahibi cok kişi var. Allah razı olsun ara sıra mahalleye uğrasın" şeklinde konuştu.
[h=3]EĞİTİME HARCAYACAKLAR[/h] Van'dan ailesi ile birlikte gelerek Esentepe mahallesinde yaşayan 11 yaşındaki Fırat Kılıc, "Bana 100 TL verdi. Cok teşekkur ederim. Allah razı olsun. Parayla canta, kitap, defter, kalem ve silgi aldım" diye konuştu.
5 yaşındaki Osman Kılıc ise, "Biri geldi bize para verdi. Bana 100 TL verdi. Hic konuşmadık. Parayı verdikten sonra gitti. O parayla okul ihtiyaclarımı karşılayacağım. Canta aldım" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 'Robin Hood' bu kez kendini Trabzon'da gosterdi
'Robin Hood' bu kez kendini Trabzon'da gosterdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 'Robin Hood' bu kez kendini Trabzon'da gosterdi