Adalet Bakanlığının yeni uygulamalarından birisi olan sistemle ozellikle ikinci el arac alım satımlarında, emanet hesaba alınan paranın noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına aktarılmasıyla vatandaşların mağdur edilmesi engellenecek.
[h=3]İŞLEMLER DAHA GUVENLİ HALE GELECEK[/h] Edinilen bilgiye gore, tanıtımı Adalet Bakanı Abdulhamit Gul tarafından yapılan Noterlik İşlemlerinde Guvenli Odeme Sistemi ve noter ucretlerinin kredi kartlarıyla odenmesi uygulamasıyla vatandaş bircok kazanım elde edecek. Sistemle ozellikle ikinci el arac alım satımlarında emanet hesaba alınan para noterlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına guvenli bir şekilde aktarılarak vatandaşların mağdur edilmesi engellenecek. Uygulamayla nakit taşınması esnasında paranın calınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkacak.
[h=3]ALIM SATIM İŞLEMİNİN HER AŞAMASINDA ALICI SATICI BİLGİLENDİRİLECEK[/h] Satış bedeli, noterde işlem gercekleştirilmeden satıcının hesabına gecemeyeceğinden alım satım daha guvenli bir şekilde gercekleştirilecek. Uygulama kapsamında alım satım işleminin her aşamasında alıcı ve satıcı mesajla ve elektronik posta ile bilgilendirilecek.
[h=3]ANLAŞMAZLIK CIKARSA PARA İADE EDİLECEK[/h] Tarafların anlaşamaması ve satış işleminin iptal edilmesi durumunda, alıcı tarafından yatırılan para, kayıt esnasında bildirilen banka hesabına iade edileceğinden dolandırıcılık gibi hileli davranışlardan zarar gorme riski ortadan kalkacak. Uygulamayla bloke, cek ve benzeri masraflarla karşılaşılmadan satış işlemleri gercekleştirilecek.
[h=3]KREDİ KARTI VE BANKA KARTI KULLANILABİLECEK[/h] Yurt genelinde başlayan yeni sistemle, noterlik işlemlerinde yapılacak odemeler icin kredi kartı ve banka kartı kullanılabilecek.
Uygulamayla odeme aracı secenekleri coğaltılarak vatandaşların nakit taşıması ve bundan kaynaklanan riskler ortadan kaldırılırken, kayıtlı odeme aracları sayesinde vergi, resim ve harcların tam olarak hesaplanmasıyla vergi kaybı onlenecek.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Noterlik işlemlerinde guvenli odeme donemi yarın başlıyor