İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ellerine ulaşan son anket sonuclarına gore parlamenter sisteme gecilmesi gerektiğini duşunen yurttaşların oranının yuzde 64'e kadar yukseldiğini soyledi . Akşener, başkanlık sisteminin devamını savunanların ise yuzde 35'te kaldığına dikkat cekti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yerel Yonetimler Calıştayı'nda yaptığı konuşmadan onemli başlıkla şoyle;
"Biz İYİ Parti'yi bir toplumsal talep uzerine kurduk, cok zorluk cektik. Sadece ben demiyorum. Bu salondaki herkes zorluklar cekti. Kiminiz tehdit edildiniz, kiminiz genel başkanınınz bugun yarın tutuklanacak diye tehdit edildiniz. Durmadan yurudunuz, ben bu harekete cesurlar hareketi diyorum. Biz bir hikaye yazdık. Tek tekher bir şahıs bir hikaye yazdı. Yola cıktık, engeller anlatılamayacak gibiydi. Dikenler uzerinde yuruduk ama inandık, korkmadık. Cunku milletimize ve Allah'a guvendik. Ama sonuc ne oldu? Biz İYİ Parti'yi kurmasaydık Turkiye bugun hangi şartlar altında yaşıyor olurdu. Onun icin iyi ki bu yola cıktı. Bu yolda elimi tutan, yan yana yuruduğumuz her bir arkadaşıma teşekkur ediyorum."
[h=3]"DEMOKRASİ İCİN YARDIM İSTEDİM"[/h] "İnsan unutmakla malulmuş. Hele ki Turk milletinin en onemli ozelliği kotu şeyleri unutup iyi şeyleri hatırlamaktı. Biz partiyi kurduğumuzda hemen secime girip hukuksuz bir şekilde secime girmemizi engellemek icin her şeyi yaptılar. Buradan sayın Kılıcdaorğlu'na teşekkur ediyorum. Ben kendisine gittim, demokrasi icin yardım istedim. Kendisi 15 milletvekili arkadaşımızla konuştu, gecici olarak partimize katılmalarını sağlayarak secime katılmamızı sağladılar. O arkadaşlarımıza cok teşekkur ediyorum. O arkadaşlarımızı rencide etmemek icin grup kararıyla değil, 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olduğumu ifade ettim. İlginctir ki YSK iki madde ile secme girmemizi onayladı.Biz yatay bir hiyerarşide herkesin fikrini soylediği, tartışıldığı ve oylama yapılarak karar verilen bir organizasyonuz.Biz sayın Kılıcdaorğlu'na ve CHP'ye ekim ayında ittifakla secime girmek icin teklifte bulunduk. Bazı şeylerde cırak cıkmak pahasına Turkiye'yi tercih ettik.
Sonucta İstanbul, Ankara ve Antalya gibi buyukşehirlerdeki coğunluğunda 25 yıllık hegemonyanın kırılmasını sağladık. Muş'tan belde belediyesi kazandık. Benim icin cok onemliydi cunku 24 arkadaşımın manşetlerde terorist olduğunu iddia ettiler. Onların coğunu ben tanıyorum. Bu salonda kabadayılık yapmak kolaydır. Ama orada Turkiye Cumhuriyeti'ni korumak zordur. İzmit'te Abdullah Ucar diye bir kardeşim, Belediye Meclis Uyesi… Cağırdım ben kardeşimi. Cıkacaksın ne soyleyeceksin? Dedi ki 'Abla Ben Kurdum ama PKK'lı değilim' Abdullah oğlum amayı kaldır; Ben Kurdum, PKK'lı değilim. Sonra bir cumle daha ekledi. Benim ailemin PKK ile mucadelesini herkes iyi bilir. Bize yapılan iftiralara karşı sabrettik, milletimizin irfanına guvendik ve İstanbul'da Sayın Ekrem İmamoğlu 13 bin 500 oy farkla kazandı.
[h=3]"BU MİLLET OYUNUN YOK SAYILMASINI AFFETMEZ"[/h] Bu millet pek cok şeye sabreder ama oyunun yok sayılmasını affetmez. İktidara en buyuk ders İstanbul'da verildi. Aramızda belediye başkanları belediye meclis uyesi arkadaşlarımız var. Cok buyuk bir goreviniz var. İYİ Parti'nin iyi belediyecilik anlayışını anlatacaksınız. İyi işlere evet, kotu işlere hayır diyeceksiniz. Onemli bir iş yapıyorsunuz. Sizler teşkilatımızdaki cok onemli uc beylerisiniz. Hırsızlığın, kotuluğun karşınızda, iyi işlerin fakirin, fukaranın mağdurların yanında olacaksınız. Siz yetmezseniz biz cozeceğiz ama bize bilgi vereceksiniz.
[h=3]"ŞAKA GİBİ BİR ULKE…"[/h] Bir başka şey yapıyoruz şu anda Turkiye'de insanlar dini inancları, mezhepleri etnik kokenleri uzerinden politika aracı oldu. Biz politikaya başladığımızda secmen velinimetti. Ozellikle ANAP-DYP rekabeti acısından soyluyorum. Secmen, baktı ki vaatler yerine getirilmiyor o zaman ANAP'a oy veriyorum derdi.2002'den sonra asgari muştereklerin ortadan kaldırılmasına yonelik pis bir siyasi dille insanların korkutulduğu bir siyasi atmosferde gecti.
İnsanlar arasındaki iletişim azaldı, insanlar arasında duvarlar oluştu. Biz bunu reddederek yola cıktı. Verilerin ışığında bir şey fark ettik. İktidar partisi canı istiyor, hakaret ediyor. Vatandaşın gercek gundemiyle alakası olmayan ozellikle sayın Kılıcdaorğlu'nun cevap vermesine neden olan siyasi bir atmosfer… Sayın Erdoğan Saray'a cıkığı andan itibaren vatandaşından koptu. Bir futbolcu, aldığı cezayı Sayın Erdoğan'ın aldırdığını duşundu. Şaka gibi bir ulke…
[h=3]SON ANKET SONUCLARINI ACIKLADI[/h] Eğer kutuplaşma meselesini cozemezsek asıl beka meselesi o zaman başlayacak. Biz milletimizi dinlemeye devam edeceğiz. Bu ay, ceşitli firmalardan gelen anketlere gore, birinde yuzde 54, binde yuzde 64, birinde yuzde 63 oranında parlamenter sistem talebi var. Başkanlık sistemini savunanların oranı sadece yuzde 35."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Meral Akşener son anket sonuclarını acıkladı
Meral Akşener son anket sonuclarını acıkladı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Meral Akşener son anket sonuclarını acıkladı