Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktor olarak gorev yapan Oğuz Yıldırım, yaklaşık altı ay once evinin balkonundan cektiği şimşek fotoğrafı ile gundem oldu. Yıldırım ’ın objektifinden yansıyan goruntulerde, şimşeklerin net bir şekilde Turkiye haritası oluşturduğu goruluyor.
Gorenleri hayrete duşuren bu fotoğrafın arkasındaki hikayeyi paylaşan Yıldırım, "Yaklaşık 6 once evimin balkonunda 4'uncu katta tripod ile yine akşamustu yıldırım fotoğrafı cekiyordum. 60-70 kare fotoğraf cektim. Yıldırımlar o gun yatay şekilde bir hayli yoğundu. Cektiğim bir yıldırım fotoğrafında net bir şekilde Turkiye haritasının belirdiğini fark ettik. Bu goruntuyu hemen yakınlarımla paylaştım. Cok guzel tepkiler aldım” ifadelerini kullandı.
[h=2]Aksaray'da şimşeklerin oluşturduğu Turkiye haritası[/h]
Fotoğrafı sosyal medyada goren arkadaşlarının başta inanmadığını ve gercek olamaz dediklerini soyleyen Yıldırım, “Sonucta tek kare, 15 saniyede cekilmiş bir fotoğraftı. Bu 15 saniye icinde oluşan bir yıldırımın fotoğrafıydı. Şu anda en sevdiğim fotoğrafım ve bu fotoğrafı omrum boyunca saklayacağım” dedi.
“4 yıldır Aksaray'da yaşıyorum ve amator olarak da fotoğrafcılıkla ilgileniyorum. Ozellikle yıldırım fotoğrafları cekmeyi cok seviyorum” diyen Yıldırım, o gun iki saat boyunca 70 kare fotoğraf cektiğini ve bir fotoğraftaki şimşeklerin Turkiye haritasına birebir uyduğunu gorunce cok şaşırdığını ifade etti.
Şimşeklerin Sanki İnsan Elinden Cıkmış Gibi Oluşturduğu Turkiye Haritası
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Şimşeklerin Sanki İnsan Elinden Cıkmış Gibi Oluşturduğu Turkiye Haritası