Fiat Chrysler Automobiles (FCA) catısı altında faaliyet gosteren TOFAŞ ’ın 1 milyar dolardan fazla yatırım yaparak urettiği Fiat Egea, ust uste dort yıldır Turkiye ’nin en cok satan otomobili olmayı başarıyor. Uretim bandından 2015 yılında inen arac, dunyanın ceşitli bolgelerine Tipo adıyla ihrac ediliyor.
TOFAŞ ’ın Bursa ’daki fabrikasında uretilen Fiat Egea, Alman muhendisler tarafından segmentinin en dayanıklı modeli secildi. Almanya'nın resmi arac muayene merkezi GTU ’nun hazırladığı rapora gore Fiat Egea, tamir gerektiren sorunlar kategorisinde 100 arac icerisinde 0,84'luk hata oranı ile ‘kompakt otomobiller sınıfının en iyisi ’ olarak belirlendi. Şasi, govde, motor, yağ kacağı ve egzoz gibi kategorilerde ortalamanın uzerinde bir puan alan arac, TOFAŞ ’ın yuzunu kara cıkarmadı.
[h=2]Fiat Egea, ust uste dort yıl Turkiye'nin en cok satan otomobili oldu[/h]
Konuya ilişkin acıklamalarda bulunan TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, "Urun ozellikleri ve fiyat/fayda dengesi ile, 2016 yılında AutoBest tarafından ‘Avrupa'nın En İyi Otomobili' secilen Egea, satışa sunulduğu tum pazarlarda ilgi gordu. Dort yıldır Turkiye'nin en cok tercih edilen modeli olan Fiat Egea, Avrupa'da onemli bir başarıya daha imza attı” ifadelerini kullandı.
TOFAŞ'ın uretim ve Ar-Ge gucunu yansıtan Egea ’nın, Almanya'da uc yılını doldurmuş her otomobile yapılan kapsamlı testlerde rakiplerini onemli bir farkla geride bırakarak ‘segmentinin en dayanıklı otomobili ’ secilmesinden buyuk bir memnuniyet duyduklarını soyleyen TOFAŞ CEO ’su Eroldu, “Egea'nın başta ulkemiz ve Avrupa olmak uzere, kuresel pazarlardaki başarısını surdureceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Fiat Egea ’nın uretildiği Bursa ’daki TOFAŞ fabrikası, WCM (World Class Manufacturing - Dunya Klasında Uretim) programındaki puanını 81'e cıkararak, Fiat Chrysler Automobiles'ın (FCA) dunya genelindeki en iyi uretim tesisi olmayı başarmıştı.
Yerli Uretim Fiat Egea, Sınıfının En Dayanıklı Aracı Secildi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Yerli Uretim Fiat Egea, Sınıfının En Dayanıklı Aracı Secildi