Cin'in Vuhan kentinden tahliyeleri gercekleştirerek Ankara'ya inen ucakta bulunan 42'si yolcu olmak uzere 62 kişi, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşmaya başladı. Soz konusu 62 kişi icin karantina sureci başlıyor.
[h=3]14 GUN BOYUNCA GOZLEM ALTINDA TUTULACAKLAR[/h] Aileleriyle birlikte 32'si Turk vatandaşı, 6'sı Azerbaycan, 3'u Gurcistan ve 1'i de Arnavutluk vatandaşı olmak uzere 42 yolcu, askeri ucak ile Cin'in Vuhan kentinden tahliye edilerek Ankara'ya getirildi. Akşam saatlerinde Ankara'ya inen ucağın murettebatı, teknik ekibi, sağlık personeli ve yolcuları dahil olmak uzere toplam 62 kişi, 17 ambulans ile kendileri icin hazırlanan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşmaya başladı.
Ucaktan inen yolcular, başka hasta bulunmayan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 gun boyunca tek kişilik odalarda gozlem altında tutulacak.
[h=3]"UC GUNDE BİR HER BİRİNİN TETKİKLERİ ALINACAK"[/h] Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soz konusu 14 gunluk surec ile ilgili olarak bugun oğle saatlerinde Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı acıklamada, "Başka hasta bulunmayan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanemizde 14 gun tek kişilik odalarda gozlem altında tutulacaklar. Uc gunde bir her birinin tetkikleri alınacak. Yemek dahil tum hizmetler tek kullanımlık malzemelerle verilecek ve tum atıkları tıbbi atık olarak değerlendirilip ozel poşetlerle atılacak. Maske, dezenfektan, onluk, gozluk gibi malzemelerle sağlık calışanlarımızın sağlıkları da emniyet altına alınacak" ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Tahliye edilenler icin 14 gunluk karantina sureci başladı
Tahliye edilenler icin 14 gunluk karantina sureci başladı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tahliye edilenler icin 14 gunluk karantina sureci başladı