Tele 1'de yayınlanan "Demokrasi Arenası" programına konuk olan deprem bilimci Prof. Ovgun Ahmet Ercan, depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
[h=3]"TURKİYE DEPREM YILI YAŞIYOR"[/h] Turkiye'nin 2020'de deprem yılını yaşadığını soyleyen Ercan, "Bunun ana nedeni de Afrika anakarasının Turkiye'ye toslama hızında yaklaşık yuzde 25 ile yuzde 50'lik bir artış oldu. Kuzeye doğru itiyor. Bu Anadolu yarımadasını cok kastı" diye konuştu.
[h=3]"İLK DEFA GORUYORUM"[/h] Ercan sozlerine, "Bu gelen son uc hatta dort deprem ile 50 yıllık depremcilik yaşantımda Turkiye'deki kırıkların (fay hatlarının) ilk defa tamamının harekete gectiğini gordum. Dolayısıyla Turkiye bir deprem yılı yaşayacak. Tabii şunu demiyorum beni yanlış anlamayın. Ben her an deprem olabilir diyen bir kişi değilim" şeklinde devam etti.

Elazığ'daki 6.8 buyukluğundeki depremden ilk goruntuler Elazığ'daki deprem sonrası AFAD Başkanı'ndan ilk acıklama Son Dakika: Elazığ'da 6.8 buyukluğunde bir deprem oldu [h=4]Haber Videosu[/h]: Deprem Bilimci Profesor: Turkiye'deki fay hatlarının tamamının harekete gectiğini ilk defa gordum