Valilik'ten yapılan acıklamada, internette yayımlanan bir haberde Pir Sultan Abdal Kultur Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan'ın Malatya'daki deprem bolgesinde Alevilerin yaşadığı koylere yardım yapılmadığına ilişkin acıklamasının yer aldığı belirtildi.
[h=3]DOĞANYOL VE PUTURGE'YE 2 MİLYON LİRALIK YARDIM[/h] Depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol, Puturge, Kale ve Battalgazi ilceleri başta olmak uzere tum mahallelerinde yaşayan vatandaşların ihtiyaclarının muhtarlarla temas kurularak, yerinde ziyaretler yapılarak ve talepleri alınarak her gun tespit edildiği aktarılan acıklamada, "31 Ocak 2020 itibarıyla ilimiz genelinde 5 bin 849 barınma cadırı ve ayrıca ahırı zarar goren vatandaşlarımızın hayvanlarının barınmasına yonelik olarak 1114 buyuk olcekli hayvan cadırı kurulmuş, 6 bin 275 yatak, 11 bin 317 battaniye, 5 bin 375 ısıtıcı, 10 bin 604 paket hazır gıda, 8 bin 456 paket gıda kolisi, 6 bin 424 hijyen paketi dağıtımı gercekleştirilmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.
[h=3]"AYRIM YAPILMAMAKTADIR"[/h] Doğanyol ve Puturge ilcelerinde depremzede ailelere 1 milyon 869 bin lira yardımda bulunulduğu vurgulanan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu yardımlar yapılırken vatandaşlarımız arasında kati olarak hicbir ayrım yapılmamakta, inanc, fikir ve duşuncesi ne olursa olsun her vatandaşımız depremzedeler icin devletimiz tarafından sağlanan imkanlardan azami olarak istifade ettirilmektedir. Tum mahallelerimizde olduğu gibi Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde de ihtiyac sahiplerinin talepleri vakit gecirilmeksizin karşılanmaktadır."
[h=3]SUC DUYURUSU[/h] Acıklamada, iddianın tamamen gercek dışı ve kurumları zan altında bırakmaya yonelik olduğu vurgulanarak, "Ayrımcılık yapıldığı soylentisi yayarak devletimizle alevi vatandaşlarımız arasındaki gonul bağını koparmaya ve vatandaşlarımızı devletimize karşı kışkırtmaya yonelik bu acıklamanın yalan ve kasıtlı olduğu alevi vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde yapılacak araştırmayla ve mahalle muhtarlarıyla yapılacak goruşmelerden de kolayca anlaşılacaktır. Soz konusu haberindeki ifadeleri kullanan şahıs hakkında 'halkı kin ve duşmanlığa tahrik' nedeniyle cumhuriyet başsavcılığına suc duyurusunda bulunulmuştur." ifadesine yer verildi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Elazığ'da 6.8 buyukluğunde deprem meydana gelmiş ve cevre illerde de hissedilmişti. Deprem sonrası 41 vatandaşımız hayatını kaybederken, bin 700'u aşkın vatandaşımız yaralanmıştı. Elazığ ve Malatya'da toplamda 547 bina deprem sonucu yıkılırken, cok sayıda bina da ağır hasar almıştı.
Son Dakika: Hulusi Akar'dan deprem sonrası ilk acıklama: İl merkezi ve askeri tesislerden olumsuz bir haber yok Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: Korkulacak bir duyum almadık Son Dakika: Sivrice Belediye Başkanı: Catlaklar var, coken ev bilgisi gelmedi. Eşyaların uzerine duşmesi sonucu yaralananlar var Elazığ'daki 6.8 buyukluğundeki depremden ilk goruntuler Elazığ'daki deprem sonrası AFAD Başkanı'ndan ilk acıklama Son Dakika: Elazığ'da 6.8 buyukluğunde bir deprem oldu [h=4]Haber Videosu[/h]: Malatya Valiliği'nden 'Deprem sonrası Alevi koylere yardım yapılmıyor' iddialarına yalanlama geldiBotextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı icerik sistemi
Malatya Valiliği'nden 'Deprem sonrası Alevi koylere yardım yapılmıyor' iddialarına ya
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Malatya Valiliği'nden 'Deprem sonrası Alevi koylere yardım yapılmıyor' iddialarına ya