Eskişehir'de yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Ali Baysak, cocuklarına yuk olmamak icin hayattayken kendi mezar taşını yaptırdı. Baysak, yaptırdığı mezar taşını evinin onune astırdı.
[h=3]KENDİ MEZAR TAŞINI YAPTIRDI[/h] Eskişehir'in Odunpazarı Aşağıılıca mahallesinde yaşanan ilginc olayda, iki cocuk babası 59 yaşındaki Mehmet Ali Baysak, ileride cocuklarına masraf olmaması icin 2017 yılında kendi mezar taşını yaptırdı. Aldığı kararla cocuklarından buyuk tepki alan baba, yaptırdığı mezar taşıyla kendisinin rahata erdiğini ifade etti. Baysak'ın kendi evinin onune astırdığı mezar taşı gorenleri hayrete duşururken, 59 yaşındaki adam her gun kendi mezar taşını goruyor.
[h=3]"KALİTELİ MEZAR TAŞI YAPTIRMA ARZUSUNDAYIM"[/h] Ekonomik şartlarda insanların hayat şartlarının zor olduğunu soyleyen 59 yaşındaki emekli Baysak, cocuklarına yuk olmak istemediği icin bu kararı aldığını belirtti. Mezar taşının hazır vaziyette evinde durduğunu da ifade eden Baysak, "Benim dedem soyadı kanunu cıkmadan once Karaosmanoğlu Veli olarak anıldığı icin mezar taşıma da Karaosmanoğlu Veli'nin torunu Mehmet Ali Baysak olarak yazdırdım ve mezar taşımı hazırlattım. Şu anda mezar taşım hazır vaziyette durmakta. Bu ekonomik şartlarda insanların hayat şartları zor olduğu icin cocuklara yuk olmasın diye iyi mermerden kaliteli bir mezar taşı yaptırma arzusundaydım. O yuzden mezar taşımı yaptırmış oldum. Tam ekonomik anlamda da değil. İcimden oyle bir his geldi. O şekilde yaptırmış olduk" ifadelerini kullandı.
[h=3]"MUTLU VE HUZURLU OLUYORUM"[/h] Cocuklarının yaptığı mezar taşına tepki vermesine rağmen tereddutsuz yaptırdığını soyleyen Baysak, "Eğer ben bu yaşadığım toplumda gelecek nesillere bir şey bırakabilmenin umuduyla yaşıyorsam bu beni cok rahatlatıyor. Cok mutlu ve huzurlu oluyorum. Cocuklar bu konuda cok sitem etti. 'Baba neden boyle bir şey yaptın' şeklinde. Fakat benim icimden gelen bir olay olduğu icin bunu hic tereddutsuz olarak yaptırdım. Hazır vaziyette duruyor" dedi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Her gun kendi mezar taşını goruyor