Elazığ'daki depremde hayatını kaybeden bir vatandaşın cenazesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gozyaşlarına hakim olamamasından etkilenen 11 yaşındaki Mustafa Ulaş, kumbarasında biriktirdiği paraların depremzedeler yararına kullanılması icin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar'a teslim etti.
[h=3]KUMBARASINDAKİ PARAYI BAĞIŞLADI[/h] Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından bolgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir cenaze torenine katılmış ve gozyaşlarına hakim olamamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağlamasından etkilenen 11 yaşındaki Mustafa Ulaş, kumbarasında biriktirdiği paraları Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar'a bir mektup ile birlikte teslim etti. Kumbarayı teslim alan Başkan Colakbayrakdar, "Elazığ merkezli ve Malatya da meydana gelen deprem neticesinde orada yaşayan kardeşlerimiz ciddi manada yara almıştır. Bu noktada yureğimiz, kalbimiz onlarla birlikte. Olayın ilk anından itibaren devletimizin butun kurumları, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak uzere ciddi bir refleks gostererek olay yerine gerekli butun mudahaleleri yapmak icin calışmalar başlatmışlar. Bakanlarımız, butun kamu gorevlileri, vatandaşlarımız, milleti ve devleti ile el ele vererek yapılması gerekenler icin seferber olmuşlardır" dedi.
[h=3]"BU PARAYI ORAYA GONDERMEK İSTİYORUM"[/h] Başkan Colakbayrakdar, "Tabi ki bu noktada kadirşinas bir milletiz. Yediden yetmişe herkes, cocuğundan yaşlısına kadar herkes acaba biz ne yapabiliriz, şu anda mağdur olan kardeşlerimiz icin ne yapabiliriz noktasında bir kaygının icerisindeydik. Şu anda yanımda bulunan kardeşimiz Mustafa da bunlardan bir tanesidir" diyerek şunları soyledi:
"Cumhurbaşkanımızın cenaze toreninde gozyaşlarını birebir gordukten sonra 'benim de yapmam gereken ne var' kaygısı ile kumbarasında biriktirmiş olduğu paraları Belediye Başkanına bir mektup yazarak 'bu paraları oraya gondermek istiyorum' diye şu anda yanımızda. Birazdan onun da paraları bankaya yatırılacak. AFAD uzerinden oradaki depremzedelere ulaşmış olacaktır. Tabi ki de bunun sembolik bir onemi var. Mustafa oradaki kendi akranlarına, kendi yaşlarındaki kardeşlerinin yaşamış olduğu o anki acıyı derinden hissettiği icin onlara bir yardım eli uzatmaya calışıyor. Butun Turk milleti olarak hep beraber bu coğrafyada yaşayan herkesin ihtiyacı olan ne var ise bizim milletimiz her daim yanında olmuştur. Şu anda da Turkiye sınırları icerisinde Elazığ'daki, Malatya'daki deprem felaketinde orada yaşayan kardeşlerimize yardım etme noktasında hep beraber seferber olmuş durumdayız."
[h=3]"O GORUNTUDEN COK ETKİLENDİM"[/h] 11 yaşındaki Mustafa Ulaş ise, "İlk olarak televizyonda gordum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ağlıyordu, bu goruntuden cok etkilendim. Daha sonra anneme soyledim. Sonrasında babam ile birlikte getirdik. Orada yaşayan kardeşlerimizi gorunce cok duygulandım. Bu yuzden boyle bir iyiliği yapmak icin Kocasinan Belediyesine getirdim. Onların da oraya iletmesini rica ediyorum" diye konuştu.
[h=3]MEKTUP YAZDI[/h] Mustafa Ulaş mektubunda ise, "Selam sevgili başkanım. Ben Mustafa Ulaş. İki aydır biriktirdiğim harclığımı Elazığ'daki ve Malatya'daki depremzede, uşuyen cocuklar icin veriyorum. Allah devletimizi ve milletimizi korusun. Sayın Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar Başkanıma teslim edin ellerinizden operim" ifadesine yer verdi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Cumhurbaşkanı'nın gozyaşlarından etkilendi, kumbarasındaki paraları depremzedelere bağışladıBotextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı icerik sistemi